Mainos

Väestöennuste: Länsimaista vain USA:n väkiluku kasvaa yhä rajusti

Amerikkalaistutkimuslaitos arvioi, että vuonna 2050 Yhdysvalloissa asuu jo yli 400 miljoonaa ihmistä. Euroopan väkiluku laskee samalla nykyisestä liki 730 miljoonasta vajaaseen 670 miljoonaan.

Yhdysvaltain väestön ennustetaan kasvavan lähivuosina rajusti, kun taas Euroopassa väkiluku vähenee. Amerikkalainen tutkimuslaitos Population Reference Bureau laskee, että Yhdysvallat on ainoa teollisuusmaa, jossa väestö kasvaa merkittävää vauhtia. Yhdysvalloissa asuu nyt 294 miljoonaa ihmistä ja Euroopan alueella 728 miljoonaa. Noin 45 vuoden kuluttua luvut ovat amerikkalaistutkijoiden mukaan 420 ja 668 miljoonaa.

Euroopan maista Britanniaan ennustetaan noin kymmenen prosentin väestönlisäystä nykyisestä 60 miljoonasta ja Ranskaan seitsemän prosentin kasvua tämänhetkisestä noin 61 miljoonasta. Sen sijaan monissa muissa maissa väkiluku näyttää kääntyvän laskuun. Tutkimuslaitos arvioi, että Saksan 75-miljoonainen väestö vähenee noin yhdeksällä prosentilla ja Italian 57-miljoonainen väestö kymmenellä prosentilla.

Väestökato on vielä rajumpaa Itä-Euroopassa. Unkarin ja Romanian ennustetaan menettävän jopa neljänneksen väestöstään ja Bulgarian peräti kolmanneksen. Puolan väestö taas tippuisi noin 15 prosentilla.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.