Vaasan Isis-rekrytointi: "Värvääjät pelottelivat"

Vaasassa Pohjanmaalla on mahdollisesti yritetty värvätä nuoria muslimeja ääri-islamilaisen Isisin riveihin.

Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen koulutuspäällikkö Juha Tuomikoski kertoo, että värvärit ovat vedonneet uskontoon ja luvanneet nuorille rahaa.

Tuomikosken mukaan värväysyrityksen kohteeksi joutuneet nuoret eivät olleet tunteneet värvääjiä. Ilmeisesti he olivat kuitenkin olleet Suomessa käymässä olevia ulkomaalaisia.

– Värvääjät olivat illalla työpäivän jälkeen soittaneet ihmisten ovikelloa ja pyytäneet saada tulla sisälle keskustelelemaan. Näille ihmisille oli sanottu, että tästä ei saa puhua eteenpäin ja he olivat itse kokeneet nämä vierailijat uhkaaviksi ja olivat pelänneet, Tuomikoski kertoo kuulemastaan MTV Uutisille.

Vaasan seudun islamilaisen yhdyskunnan puheenjohtaja Nabil Salem epäilee värväysyrityksen todenperäisyyttä.  Hän on kuitenkin moskeijassa ohjeistanut ihmisiä ilmoittamaan poliisille jos värvääjiä ilmaantuu. 

Tuomikoski arvelee, että Salemin epäluulo saattaa johtua siitä, että kyseiset nuoret eivät ole aktiivisia muslimiyhdyskunnan jäseniä.

Tuomikosken kokemuksen mukaan Suomen muslimiväestö suhtautuu Isisiin hyvin torjuvasti.

– Minulle on kerrottu Isis-järjestöstä sellaisia kauhutarinoita, joita en ole edes nähnyt suomalaisissa tiedotusvälineissä. Varsinkin niillä, jotka seuraavat jotain arabiankielisiä tiedotusvälineitä, on hyvin torjuva asenne. Sitä pidetään tosi pahana ja tosi vaarallisena liikkeenä.

Asiasta uutisoivat ensimmäisinä Pohjalainen ja Ilkka-lehdet.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja