Mainos

Vaalikone paljastaa: suomalaiset pitävät eurosta

Suomalaiset ovat euromyönteistä kansaa. MTV Uutisten vaalikoneessa suurin osa äänestäjistä ja ehdokkaista haluaa pitää kiinni eurosta. Myös pikaisessa katukyselyssä vastaan käveli vain euron kannattajia. 

MTV Uutisten vaalikoneen väittämään "Suomen pitää luopua eurosta" on vastannut yli 57 000 suomalaista. Heistä samaa mieltä on 22 prosenttia. Suurin osa eli noin 77 prosenttia haluaa pysyä mukana yhteisvaluutassa. 

Euro on mukava matkavaluutta

Satunnainen otokseen Helsingin keskustassa löytyy vain euromyönteisiä tai euroon välinpitämättömästi suhtautuvia ihmisiä.

– Me tarvitsemme euroa. Jos esimerkiksi matkustamme, niin ei tarvitse vaihtaa valuuttaa. Se on ainakin meikäläiselle suurin etu, toteaa Kaj Eriksson.

– Ei Suomen ei pidä luopua eurosta. Se on pitkä projekti, jota ollaan oltu rakentamassa ja ihan turha luoda lisää epävarmuutta tähän tilanteeseen, arvioi Pertti Kilpeläinen

– Minusta me olemme hyvä kokonaisuus siinä kun me olemme Eurooppaan päin menossa ja olemme opetelleet sitä. Kyllä me nyt jo osaamme olla eurossa, sanoo Marja-Terttu Verho

– Se on yksi ja sama mitä eurolle tapahtuu, minä käytän bitcoinia, kuittaa Jeremias Kangas.

Eurokriisi ei piinaa arkea

Eurokriitikkona tunnetun finanssiasiantuntijan Stefan Törnqvistin mielestä vastauksista voi päätellä, että eurokriisin vaikutukset eivät näy ihmisten arjessa.

– Kuvastaa sitä, että meillä asiat ovat aika hyvin Suomessa tällä hetkellä edelleen. Normaalikansalainen ei huomaa sitä, että lainaamme 10 miljardia vuodessa, sanoo Törnqvist.

Lisäksi markka-aikaa sävyttää korkojen nousu pahimmillaan pankkikriisin vuosina jopa yli 15 prosenttiin.

– Ihmiset muistavat, että ihan omista syistämme meillä oli korkeat korot 20 vuotta sitten, toteaa Törnqvist.

Pienpuolueissa yksi poikkeus

MTV Uutisten vaalikoneessa neljän suurimman puolueen ehdokkaista kokoomuksen rivit pysyvät kasassa. Kukaan ei kannata eurosta luopumista. Perussuomalaisten ehdokkaista liki kaikki ovat valmiita hylkäämän yhteisvaluutan. 

Kaikkien puolueiden keskiarvot näyttävät tältä. Eurosta haluaisivat luopua perussuomalaiset ja liki kaikkien pienpuolueiden ehdokkaat. Pienpuolueista vain piraattipuolueen edustajat ovat euroon kallellaan. Jyrkimpiä mielipiteissään ovat RKP:n ja kokoomuksen sekä STP:n ja itsenäisyyspuolueen ehdokkaat.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.