Vaaleat hiukset vaativat erityishuomiota kesän jälkeen – näin hoidat kellertävät kutrit kuntoon

Kellertävät, oranssihtavat sävyvivahteet ovat usein vaaleiden kutrien kirous. Erityisesti kesän jälkeen vaaleat hiukset tarvitsevat erikoishoitoa: aurinko, meri- ja kloorivesi ovat voineet aiheuttaa kellertäviä vivahteita hiuksiin, joita vaaleaverikkö ei kutreihinsa kaipaa.

Vaalea on edelleen yksi suosituimmista hiusväreistä – erityisesti kesällä tämä klassikko nostaa päätään. Vaaleat hiukset kuitenkin tarvitsevat erityistä hoitoa pitkän kesän jälkeen niiden altistuttua auringolle ja meri- ja kloorivedelle.

Olivatpa vaaleat hiuksesi luonnonlahja tai värikäsittelyiden tulos, ne tarvitsevat tavallista enemmän huolenpitoa kuin tummemmat hiukset: vaaleat hiukset ovat nimittäin usein hennommat verrattuna tummiin hiuksiin. Esimerkiksi värikäsittelyt ja ulkoiset tekijät voivat aiheuttaa ikävän kellertäviä vivahteita hiuksiin.

Vaaleille hiuksille on olemassa erikoishoitoja, -vaahtoja- sekä shampoita ja hoitoaineita, joiden avulla voit hemmotella kesän rasittamia hiuksia ja neutraloida epätoivotut, kellertävät sävyt.

Loppukesän vinkit vaaleiden hiusten hoitoon:

Vinkki 1: UV-suojaon must– hiuksissakin

Muista UV-suoja kun vietät aikaa ulkona kesällä: myös hiuksissa! Vaaleat hiukset sisältävät vähemmän melaniinia kuin tummemmat hiussävyt. Siksi auringon säteet tunkeutuvat paljon helpommin vaaleisiin hiuksiin. Monet hiustuotteet sisältävät UV-suojan.

Vinkki: mitä vaaleammat hiukset, sitä enemmän suojaa ne tarvitsevat.

Vinkki 2: Kellertävät hiukset?

Onko platinanvaaleissa hiuksissasi kellertävä vivahde kesän jälkeen? Täydennä käsittely tarvittaessa harmaille tai valkoisille hiuksille tarkoitetulla shampoolla, joka voi neutraloida ei-toivottuja keltaisia sävyjä.

Hopeashampoo tai -hoitoaine sisältävät sinisiä pigmenttejä, jotka pitävät lämpimän, kellertävän sävyn poissa. Hopeashampoon vaikutus kestää kuitenkin vain vähän aikaa, sillä sinipigmentit kiinnittyvät ainoastaan hiuksen ulkopuolelle. Käytä hopeashampoota joka toinen pesukerta tai kerran viikossa.

Vinkki: Kamomilla ja laventeli ovat luonnon omia liittolaisia taistelussa keltaisia vivahteita vastaan.

Vinkki 3:Lilahtavat hiukset?

Onko hiuksissasi harmaa, lila tai sininen vivahde? Se saattaa olla merkki siitä, että hopeashampoota on tullut käytettyä liikaa tai aivan liian usein: kuivat ja huokoiset hiukset imaisevat herkästi voimakkaat pigmentit sisäänsä. Poista harmaus tai lilan sävyt syväpuhdistavalla shampoolla. Jos tuote on imeytynyt pahemmin, kannattaa vierailla kampaajan luona.

Vinkki 4: Vihertävät hiukset?

Onko vaaleissa hiuksissasi vihreä vivahde? Vesijohtoveden kupari voi olla syntipukki. Kokeile huuhdella hiukset vesilasillisella, jossa on kaksi ruokalusikallista sitruunamehua. Voit myös kokeilla vesilasillista, johon on liuotettu aspiriinia.

Lähde: Schwarzkopf, Hair Bible

Lue myös:

    Uusimmat