Uutta tietoa Rauman turmasta – auttajat olivat paikalla minuuteissa, mutta uhrien auttamiseksi ei ollut enää mitään tehtävissä

Tältä näyttää Rauman ulosajopaikalla – kolme nuorta miestä kuoli jäätyään loukkuun palavaan autoon 3:12

Kolme nuorta aikuista kuoli myöhään keskiviikkoiltana tapahtuneessa onnettomuudessa, jossa auto oli suistunut tieltä ja syttynyt tuleen. 

Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että poliisi sai tehtävän hätäkeskukselta keskiviikkona kello 23:31.

Onnettomuuspaikalle partio saapui kuusi minuuttia myöhemmin, mutta tieltä suistuneen auton tulipalo oli jo niin pitkällä, etteivät poliisit pystyneet lähestymään ajoneuvoa liekkien ja kuumuden vuoksi.

Poliisin mukaan paikalla oli myös sivullisia henkilöitä, jotka eivät olleet nähneet ulosajoa. Sivulliset kertoivat, että autossa oli sisällä kolme henkilöä, eikä kukaan päässyt poistumaan autosta. Yksi sivullisista oli yrittänyt suorittaa pelastustoimia, muttei onnistunut siinä. 

Pelastuslaitos saapui melkein heti poliisien jälkeen ja ryhtyi sammuttamaan paloa.

– Uhrien pelastamiseksi ei kuitenkaan ollut mitään enää tehtävissä, kerrotaan Lounais-Suomen poliisin tiedotteessa.

Suistumisjäljet viittaavat ylinopeuteen

Poliisin suorittamassa paikkatutkinnassa selvisi, että kyseinen auto oli ajanut Kodisjoentietä Rauman suunnasta ja suistunut luisuun suoran tieosuuden jälkeen oikealle kaartuvassa mutkassa.

Auto oli luisunut piennarta pitkin pientareen reunalle, jossa se oli törmännyt betoniseen ojarumpuun ja puihin.

Poliisi arvioi auton vaurioista ja suistumisjäljistä, että auto oli ajanut mutkaan ylinopeudella. Onnettomuuspaikka sijaitsee Kodisjoentiellä noin 3,5 kilometriä Vasaraistentien risteyksestä Kodisjoen suuntaan. Nopeusrajoitus kyseisellä tieosuudella on 80 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan kaikki autossa olleet olivat täysi-ikäisiä nuoria miehiä. Kaikkien uhrien omaiset on tavoitettu ja heille on tarjottu kriisiapua.

Tapausta tutkintaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina. Lisäksi poliisi suorittaa kaikkien uhrien osalta kuolemansyyntutkinnan. Poliisilla on omien sanojensa mukaan käsitys siitä, kuka autoa on kuljettanut onnettomuushetkellä.

Lue myös:

    Uusimmat