Mainos

Uutissivujen ulkonäkö mullistui: Näin navigoit uutisvirrassa

MTV3 Uutisten nettisivusto on käynyt läpi ison ulkoasu-uudistuksen. Entinen valkeapohjainen sivusto on korvattu visuaalisemmalla, näyttävämmällä näkymällä, jonka avulla lukija näkee yhdellä silmäyksellä päivän tärkeimmät ja uusimmat uutiset.

Uudistuksen tarkoitus on tuoda aiempaa paremmin esille MTV3.fi:n runsas uutistarjonta juttuineen, kuvineen ja videoineen.

– Halusimme tehdä irtioton sanomalehtimäisestä tavasta esittää uutiset netissä, MTV3:n verkko- ja radiouutisten päätoimittaja Anu Kuistiala kertoo.

Pääuutiset-osio kertoo, mitä juuri nyt tapahtuu

Kun klikkaat itsesi mtv3.fi/uutiset-sivuille, näet heti mitkä ovat tämän hetken kovimmat ja kiinnostavimmat uutiset. Visuaalisuus on noussut suureen rooliin - jo pääuutisen kuva kertoo, mitä on tapahtumassa.

Uutisartikkeliin pääsee joko kuvaa tai otsikkopalkkia klikkaamalla. Pienemmät palkit tummalla pohjalla ovat juttuun liittyviä linkkejä, jotka auttavat hahmottamaan kokonaisuutta ja tuovat uusia näkökulmia pääuutisiin.

Pääuutisten näkymä voi vaihdella uutispäivän mukaan. Yhteistä kaikille näkymille on kuitenkin se, että lukijan on helppo yhdellä silmäyksellä nähdä, mitä maailmassa tapahtuu - mutta myös perehtyä juttukokonaisuuksiin.

MTV3.fi-sivuston muihin osioihin (Etusivu, Sää, Urheilu, Viihde jne.) pääsee edelleen tutusta paikasta, sivun ylälaidan palkista.

Valitse tähän hetkeen sopivin uutisvirta

Yksi uudistuksen kulmakivi on uutisvirta, joka kokoaa kaikki uusimmat uutiset visuaaliseen ja helposti hallittavaan muotoon.

Sivustolla voi valita erilaisia uutisvirtoja: pääuutiset, uusimmat uutiset, kotimaan uutiset, ulkomaan uutiset, suosituimmat uutiset ja niin edelleen. Lukija voi valita virroista juuri sen aihepiirin, joka sillä hetkellä kiinnostaa eniten ja tuntuu tärkeimmältä.

Esimerkiksi Pääuutiset-uutisvirta kertoo päivän isoimmat uutiset, uusimmat uutiset -virrasta jutut löytyvät aikajärjestyksessä, suosituimmissa on eniten lukijoita keräävät jutut.

Uudistettu ulkoasu keskittyy visuaalisuuteen, joten kuvat ovat entistäkin isommassa roolissa. Jos lukija kuitenkin kaipaa uutisvirtaa otsikkolistana - sekin onnistuu. Oikeassa yläreunassa on "vain otsikot"-painike, jota klikkaamalla uutiset järjestäytyvät otsikkolistaksi.

Uutiset menevät valitusta uutisvirrasta riippumatta aikajärjestykseen, viimeisimpänä julkaistu artikkeli näkyy ylhäällä vasemmalla. Kaikki uutisvirrat päivittyvät automaattisesti ja reaaliaikaisesti, sitä mukaa kun juttuja julkaistaan.

Artikkelissa kattava paketti kuvia ja linkkejä

Uudistuksen myötä myös juttuartikkeli näyttää hieman erilaiselta. Perusasiat ovat kuitenkin tuttuja - otsikko, kuvat ja teksti ovat paikoillaan ja jutun lopusta löytyy linkkejä aiheeseen liittyviin uutisiin.

Kommentointimahdollisuus on edelleen olemassa, samoin sosiaaliseen mediaan liittyvät palikat.

Suurin muutos artikkelisivulla on juttujen selailu. Tablet-näytöistä tuttu sivuttaissiirtymä on tuotu myös osaksi MTV3:n verkkosivuja, eli lukija voi selailla esimerkiksi kotimaan uutisia klikkaamalla nuolta vasemmalle (uudempi uutinen) tai oikealle (edellinen uutinen).

Jos sivuttaissiirtymä tuntuu hankalalta tai lukija haluaa laajemman näkymän päivän uutisista, ei muuta kuin klikkaus toiveita vastaavaan uutisvirtaan (katso yllä)!

Mahdollisuus syventyä ja seikkailla

Uudistuksen myötä lukijalla on entistä parempi mahdollisuus syventyä tärkeäksi kokemiinsa uutisiin. Uudistettu sivusto tuo uutisen taustat esiin joko runsain linkein tai aihetta varten perustetuin taustasivustoin.

– Paketoimme uutistapahtumat selkeiksi kokonaisuuksiksi, lupaa päätoimittaja Anu Kuistiala.

Taustajuttuja tehdään sellaisista uutisaiheista, jotka pysyvät otsikoissa useita päiviä. Taustasivuilla voi perehtyä kaikkiin uutisiin, joita on tehty tietystä aiheesta: Esimerkiksi Japanin maanjäristyksestä ja tsunamista kertovat uutisjutut ja videot koskettavat edelleen eivätkä suomalaispäättäjien erikoishaastattelutkaan vanhene ihan heti.

-Kyseessä on iso muutos ilmeeseen, joten toki uudistuksen vastaanotto myös hieman jännittää. Tarkoitus on kuitenkin kehittää sivustoa jatkuvasti saamamme palautteen pohjalta, Kuistiala kertoo.

Palautetta voi lähettää esimerkiksi MTV3 Uutisten Facebook-sivujen kautta tai osoitteeseen uutiset(at)mtv3.fi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.