Mainos

Uusin Nalle Puh -elokuva kiellettiin Kiinassa – taustalla erikoinen tapahtumaketju

Disneyn uusinta elokuvaa Risto Reipas ja Nalle Puh ei nähdä Kiinassa.

Ewan McGregorin tähdittämä Risto Reipas ja Nalle Puh -elokuva ei näillä näkymin näe päivänvaloa Kiinan markkinoilla. Lähteiden mukaan syynä olisi Nalle Puh -hahmo, jota on aiemmin verrattu ulkonäöltään maan presidentti Xi Jinpingiin.

Tunnettua piirroshahmoa on verrattu Kiinan presidenttiin useaan otteeseen. Kuvia on levitetty muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Näyttelijöitä ja animaatiota käyttävän Risto Reipas ja Nalle Puh -elokuvan levittämisen pelätään mahdollistavan lisää mahdollisuuksia pilkata presidenttiä. Vertailu alkoi vuonna 2013 ja yhdeksi suosituimmaksi meemiksi kasvoi kuva Xi Jinpingistä ja Yhdysvaltojen sen aikaisesta presidentistä Barack Obamasta.

Jos kuvapari ei näy, katso se tästä.

Vuonna 2014 Japanin pääministeri Shinzo Abe pääsi mukaan Nalle Puh -villitykseen. Kuvaparissa Abea verrattiin Ihaan hahmoon ja Xi oli jälleen hunajaa rakastava piirroskarhu.

Jos kuvapari ei näy, katso se tästä.

Vuonna 2015 kuvapari Xistä seisomassa paraatiautossa ja Nalle Puhista leikkiautossa levisi kiinalaisten keskuudessa. Kuvaparista tuli lopulta kyseisen vuoden sensuroiduin kuva.

2017 Kiinan hallinto alkoi sensuroida Nalle Puhin kuvia toden teolla. Tämän vuoden kesäkuussa HBO-kanava pimennettiin maassa, kun Last Week Tonight -ohjelman juontaja John Oliver pilkkasi Xin yhdennäköisyyttä hahmon kanssa.

Vaihtoehtoiseksi syyksi Risto Reipas ja Nalle Puh -elokuvan levityskiellolle on esitetty myös ulkomaisten elokuvien ylivaltaa Kiinassa. Viimeisin Kiinassa levittämättä jäänyt Disney-elokuva oli keväällä ilmestynyt A Wrinkle in Time.

Lähde: CNBC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.