Televisiojuontaja pilailee varapresidentti Mike Pencen kustannuksella – kanikirjaa myyty yli 180 000 kappaletta

1:06

Televisiojuontaja John Oliver kyllästyi Mike Pencen asenteeseen ja latasi takaisin.

Last Week Tonight -ohjelmaa juontava John Oliver julkaisi ohjelmansa tienoilta lastenkirjan Last Week Tonight Presents a Day in the Life of Marlon Bundo. Kirjan on kirjoittanut ohjelman käsikirjoittajiin kuuluva Jill Twiss, kuvituksesta vastaa E.G. Keller. Kirja on vastaus Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen vastaavalle kirjalle Marlon Bundo's Day in the Life of the Vice President.

Pencen kirjassa varapresidentin perheen kani Marlon Bundo seuraa päivän verran varapresidentin elämää. Oliverin versiossa taas Marlon Bundo rakastuu toiseen poikakaniin, mutta paha vaaleahiuksinen ötökkä, joka muistuttaa etäisesti Penceä, koittaa estää pariskuntaa menemästä naimisiin.


Sunnuntaina julkaistussa jaksossa Oliver selitti kirjan julkaisun taustoja. Juontajan mielestä lasten kirja ja itse Marlon Bundo ovat hienoja asioita, mutta Pencen kiertueeseen kirjan tienoilta kuuluu vierailu Focus on the Family -organisaation tapahtumassa.

Focus on the Familyn historiaan kuuluu vahvasti homofobia ja esimerkiksi käännytysterapian ajaminen. Sen johtaja James Dobson on useaan otteeseen sanonut uskovansa homouden olevan hoidoilla parannettavissa. Homokaneista kertova kirja, jossa Pencen perheen kanini on pääosassa, oli Oliverin tapa pilailla Pencen kustannuksella.

Molemmat kirjat julkaistiin alkuviikosta ja Oliverin suunnitelma toteutui odotettua paremmin. Televisio-ohjelman kirja nousi Amazonin myydyimmäksi kirjaksi, myyden kahdessa päivässä 180 000 kappaletta, peitoten sekä Pencen vastaavan, että monta muuta isoa julkaisua.

A Day in the Life of Marlon Bundon äänikirjaversioon äänensä ovat antaneet suuret julkkikset, kuten Jim Parsons, Jesse Tyler Ferguson, Ru Paul, Ellie Kemper, John Lithgow, Jeff Garlin ja Jack McBrayer. Kirja ei ole kuitenkaan täysi vitsi, sillä se on oikea lastenkirja ja kaikki kirjan tuotot menevät Trevor Project ja Aids United -hyväntekeväisyysjärjestöille.

Lähde: Vanity Fair

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja