Uusi ura haussa? Näillä vinkeillä työpaikka on sinun

Työnhaku on haastavaa ja ajoittain hermoja kiristävää puuhaa, joten jokainen haluaa takuulla menestyä työhaastattelussa jo heti ensimmäisellä hakukerralla.

LinkedIn-verkostoitumispalvelun leivissä työskentelevä Nicole Williams kertoo, että nuoret naiset eivät enää halua sitoutua työpaikkaan, jossa heidän työpanostaan ei arvosteta tai heillä ei ole mahdollista ylennykseen.

Miten siis sinä voit löytää tai päästä itsellesi sopivaan työpaikkaan? Internet-palveluita tarjoavassa Yahoo-yrityksessä varapuheenjohtajana työskentelevä Sandy Gould antaa hyödyllisiä vinkkejä työhaastattelua varten. Mies on haastatellut uransa aikana yli 50 000 työhakijaa, joten hän on takuulla huomannut kuinka työhaastattelussa kannattaa käyttäytyä.

Saavu ajoissa

Haastatteluun kannattaa saapua noin 15-20 minuuttia aikaisemmin, mutta älä kuitenkaan yhtään tuon aiemmin. Ajoissa saapuminen osoittaa, että osaat sitoutua asioihin.

Muista ansioluettelo

Työnhakijan täytyy muistaa ottaa haastatteluun ansioluettelo mukaan. Jokaisella kannattaakin olla työhakemuksestaan useita kopioita, jotta voit tarvittaessa antaa haastattelijalle yhden haastattelun aikana tai sen päättyessä. Ota mukaasi myös jotain työnäytteitä aiemmista projekteista ja saavutuksistasi.

Ole oma-aloitteinen

Selvitä tarkkaan mitä hakemassasi yrityksessä tehdään. Yritä esimerkiksi selvittää, mitä asioita yritys voisi tehdä tehokkaammin. Oma-aloitteisuus on aina arvostettu piirre työntekijässä.

Muotoile asiat oikein

Olet saattanut saada potkut tai et muuten vaan nauttinut edellisestä työpaikastasi. Työhaastattelija kysyy hyvinkin luultavasti syitä työpaikan vaihtoon. Kerro hänelle, että edellisessä työpaikassa et päässyt toteuttamaan ja ideoimaan tarpeeksi. Kannattaa olla rehellinen, mutta kuitenkin muotoilla asiat hyödyksesi.

Älä ole liian ylpeä

Työhaastattelussa on tärkeää tuoda omat hyvät puolet esiin, mutta kukaan ei pidä ylpeistä ihmisistä. Älä siis kehuskele teoillasi vaan tuo asiat esille esimerkiksi hauskan tarinan muodossa.

Lähetä sähköpostia ja kirje

Lähetä heti haastattelun jälkeen sähköpostiviestiä. Tämän lisäksi kannattaa lähettää kirje tai kortti, johon olet liittänyt mukaan esimerkiksi mielenkiintoisen ja firmaan liittyvän artikkelin. Kirje saapuu muutaman päivän päästä, joten he joutuvat ajattelemaan sinua myös myöhemmin. Nykyään kirjeiden ja korttien lähettäminen on myös harvinaista, joten se on takuulla mieleenpainuva teko.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat