Uusi päivä -sarjaa koetellaan – kolme näyttelijää kuollut 10 kuukauden aikana

Eilen keskiviikkona uutisoitiin Uusi päivä -sarjassa näytelleen Hanna-Riikka Siitosen kuolemasta. Viimeisen vuoden aikana ovat kuolleet myös samassa sarjassa näytelleet Tapani Perttu ja Antti Majanlahti.

Näyttelijä ja laulaja Hanna-Riikka Siitonen kuoli pitkän sairauden uuvuttamana maanantaina 23. heinäkuuta. Hän oli 47-vuotias.

Siitonen nousi julkisuuteen 1990-luvulla Nina Tapion kanssa muodostamastaan Taikapeili-duosta, mutta 2000-luvulla hänet tunnettiin myös näyttelijänä.

Hanna-Riikka Siitonen näytteli Ylen Uusi päivä -sarjassa Lissun roolia sarjan alusta eli vuodesta 2010 asti. Siitonen jäi vuodenvaihteessa sarjasta sairauslomalle ja hänen roolissaan aloitti näyttelijä Mari Posti.

Siitosen aviomies, näyttelijänä tunnettu Janne Virtanen on Uuden päivän pääohjaaja.

Suosittua sarjaa on koeteltu viime syksystä lähtien. Hanna-Riikka Siitonen on kymmenen kuukauden sisään kolmas sarjassa näytellyt ihminen, joka on kuollut.

Uudessa päivässä Asko Haavistoa näytellyt Antti Majanlahti kuoli 30. syyskuuta 2017.

Majanlahti oli kuollessaan 50-vuotias. Näyttelijä menehtyi nukkuessaan saamaansa sydänkohtaukseen.

Tapani Perttu näytteli Uudessa päivässä vuosina 2010–2011 ja 2013. Parkinsonin tautia sairastanut näyttelijäkonkari kuoli maanantaina 16. heinäkuuta 2018 kotonaan 78-vuotiaana.

– Tunnelma on niin surullinen kuin se vain voi olla, vaikka on tiedetty, että hän on kohtuuttomasti joutunut sairastamaan, kommentoi Uuden päivän kuvauksista tavoitettu näyttelijä Inga Sulin Siitosen kuolemaa Ilta-Sanomille.

Syksyllä 2016 uutisoitiin Ylen oman draamatuotannon keskittyvän jatkossa kokonaan Helsinkiin sen jälkeen, kun Uuden päivän viimeiset jaksot on kuvattu. Tampereella kuvattava sarja päättyy kuluvan vuoden lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat