Uusi NHL-seura tekee valintansa: nämä suomalaispelaajat ovat lähimpänä lähtöä Seattleen

5:41
Kaapo Kähkönen kertoi huippukautensa aikana nousunsa taustoja MTV Urheilun haastattelussa.

Syksyllä NHL:ään uutena joukkueena liittyvä Seattle Kraken valitsee varhain torstaiaamuna Suomen aikaa 30 pelaajaa, jotka se nappaa muilta joukkueilta tulevan kauden miehistöönsä. Asiantuntijat povaavat ainakin yhtä varmaa suomalaiskiinnitystä.

Seattle saa valita tuoreinta tulokasta Vegas Golden Knightsia lukuun ottamatta yhden pelaajan kaikista 30 joukkueesta. Valinnoista vähintään 14:n on oltava hyökkääjiä, yhdeksän puolustajia ja kolmen maalivahteja.

Laajennusdraftiin liittyy myös muita sääntöjä. Esimerkiksi valituista vähintään 20 pelaajan pitää olla sopimuksessa ensi kaudeksi. Seurat ovat saaneet suojata osan pelaajistaan. Myös esimerkiksi tulokaspelaajat ovat automaattisesti valinnan ulkopuolella.

Ennen h-hetkeä useast NHL-sivustot ovat julkaisseet listoja pelaajista, joita asiantuntijat uskovat päätyvän Seattle Krakenin miehistöön ensi kaudeksi.

Esimerkiksi NHL.comin, The Hockey Newsin, ESPN:n ja The Athletic -sivuston useiden asiantuntijoiden kokoamilla listoilla suomalaisista todennäköisimmäksi poiminnaksi nousee Minnesota Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen.

24-vuotias Kähkönen murtautui viime kaudella Wildin vakiokokoonpanoon ja pelasi joukkueen maalilla 24 runkosarjaottelussa. Hänellä on voimassa oleva sopimus vielä tulevasta kaudesta.

Maalivahdeista saatavilla olisivat myös muun muassa Montreal Canadiensin kanssa finaaleihin asti edennyt Carey Price ja Vancouver Canucksiin siirtynyt Braden Holtby. Eri rajoitukset ja joukkueen palkkakatto kuitenkin vaikuttavat valintoihin merkittävästi, joten kaikkia kovimpia nimiä ei Krakenilla ole varaa haalia.

NHL.com ja The Hockey News nostavat 14 valittavan hyökkääjän joukkoon Colorado Avalanchen laituri Joonas Donskoin, kun taas The Athletic ja ESPN eivät ennusta Seattlelle Kähkösen lisäksi muita suomalaisvalintoja. Sivusto uskoo seuran nappaavan Coloradosta ilman sopimusta olevan ruotsalaistähti Gabriel Landeskogin.

Donskoilla on sopimuksessaan vielä kaksi kautta. Hän tienaa niistä 3,9 miljoonaa dollaria (noin 3,3 miljoonaa euroa) kaudesta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja