Mainos

Uusi lastensairaala aloittaa urakkansa: "Tehtävässä ei voi epäonnistua"

Uuden lastensairaalan rakennustyöt alkavat tänään Helsingissä. 

Rakennustyön summasta 30 miljoonaa euroa rahoitetaan yrityksiltä ja yksittäisiltä kansalaisilta kerätyillä lahjoituksilla.  

Huomenta Suomessa vieraillut säätiön puheenjohtaja pitää kerättyä summaa uskomattomana ponnistuksena.

– Tunne on aivan mieletön, kun niin monet eri tahot ovat lahjoittaneet tähän hankkeeseen. Eri yhteisöt, säätiöt ja yksittäiset ihmiset ovat osallistuneet uuden lastensairaalan rakentamiseen, yhteensä yli miljoona suomalaista, iloitsee Uusi lastensairaala 2017-säätiön puheenjohtaja Anne Berner.

Hankkeen tarkoituksena oli kerätä 30 miljoonaa viidessä vuodessa, mutta keräyssumma saatiin kasaan jo puolentoista vuoden aikana.

– Varoja lastensairaalan rakentamiselle on tullut ympäri Suomen. Se on hieno juttu, koska kyseessä on kansallinen hanke. 

– Säätiöt ja yhteisöt ovat olleet voimakkaasti mukana tukemassa tätä hanketta. Myös yritykset, koululaiset, urheiluseurat, vanhusten erilaiset harrastekerhot ja yksittäiset suomalaiset, Berner listaa.

Lastensairaala valmistuu juhlavuotena

Uusi lastensairaala korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Meilahteen nousevan sairaalan rakentaa SRV-rakennusyhtiö.  

SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Pekka Ojala pitää lastensairaalan rakentamisen aloittamista suurena juhlapäivänä.

– Meillä on hyvä tiimi rakentamassa lastensairaalaa ja on hienoa käynnistää rakennustyöt. Tarkoituksena on rakentaa maailman paras lastensairaala, Ojala kertoo.

Uuden lastensairaalan on tarkoitus valmistua vuonna 2017.

– Tavoitteena on avata ovet lokakuussa 2017. Kun Suomi täyttää 100 vuotta, julistamme uuden upean lopputuloksen. Rakennusaikataulussa on tärkeää pysyä, sillä tässä tehtävässä ei voi epäonnistua, Ojala sanoo.

"Muistuttaa, kuinka Suomea rakennettiin"

Uuden lastensairaalan rakennushanke sai julkisesta varankeruusta myös paljon kritiikkiä. Säätiön puheenjohtaja Anne Bernerin mukaan aiheesta on hyvä käydä julkista keskustelua.

– On hyvä pohtia, mikä on julkisen sektorin tehtävä ja samalla herättää ajatusta siitä, voisimmeko olla yhteiskunnassa aktiivisia muullakin tavoin kuin maksamalla veroja ja äänestämällä.

– Ehkä tämä hanke muistuttaa myös siitä, millä tavalla maata on aikoinaan rakennettu. Talkoohengellä, avunannolla ja yhteisöllisyydellä. Uuden lastensairaalan rakentaminen osoittaa sen, että vaikeat ajat tarvitsevat uskoa ja voimaa käytännöntyöhön, Berner pohtii. 

Lastensairaalan rakennusurakka käynnistetään tänään virallisesti kello 14. Tilaisuudessa on paikalla muun muassa pääministeri Alexander Stubb.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.