Uusi hallitus punnitsee kohuvalmentaja Mirjami Penttisen jatkon – esitti voimakkaan vetoomuksen

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubb eli Helsingin Luistinklubi HSK julkisti keskiviikkona vetoomuksen luistelijoiden työrauhan puolesta nettisivuillaan. Vetoomuksen esitti seuran ylimääräisessä kokouksessa tiistaina valittu hallitus.

Uuteen uskoon äänestetty hallitus asetti julkilausumassa tärkeimmäksi tavoitteekseen luistelijoiden hyvinvoinnin sekä seuran valmentajien ja muiden toimijoiden työrauhan.

HSK:n uuden hallituksen ratkottavana on kohuvalmentaja Mirjami Penttisen tapaus, joka on johtanut seuran kahtiajakoon ja edellisen hallituksen eroon.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti HSK:ssa muodostelmaluistelun päävalmentajana toimineen Penttisen vuoden kilpailukieltoon epäasiallisen käytöksen takia tammikuussa. Seura vapautti hänet sen jälkeen tehtävästään.

Myöhemmin osa luistelijoiden vanhemmista vetosi Penttisen puolesta ja vaati seuraa palauttamaan päävalmentajan työvelvoitteen. Avoimen kirjeen allekirjoitti 72 vanhempaa. HSK:n hallitus erosi, kun jäsenistön näkemykset valmentajan toimista erosivat jyrkästi.

Tavoitteena työrauha ja seuran eheytys

Hallituksen uutena puheenjohtajana toimii Mikael Nyberg, varapuheenjohtajana Maria Porkka sekä jäseninä Niko Jalkanen, Risto Nurmi, Outi Loimaranta ja Eija Roine. Hallituksen varajäseniksi äänestettiin Milla Nokelainen ja Tommi Säilä.

Hallitus kertoi olevansa "välittömästi" yhteydessä Taitoluisteluliittoon, joka odottaa seuralta selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty Penttiselle määrätyn kilpailukiellon jälkeen. Liiton on tarkoitus käsitellä selvitystä kokouksessaan torstaina.

–  HSK:n ensisijainen tehtävä nyt on huolehtia siitä, että sekä luistelun harrastajat että luisteluun vahvalla intohimolla suhtautuvat huippu-urheilijat saavat seuralta ja valmennustiimiltä kaiken tarvitsemansa tuen. Vetoamme nyt voimakkaasti, että saisimme työrauhan sekä uudelle hallitukselle että ennen kaikkea luistelijoille, jotka haluavat keskittyä kauden päätavoitteisiinsa, puheenjohtaja Nyberg kartoitti tilannetta hallituksen tiedonannossa.

Nyberg linjasi myös seuran eheyttämisen hallituksensa tavoitteisiin.

–  Tavoitteemme on rakentaa uudestaan seura, joka on nyt kokenut kovia, Nyberg jatkoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat