Uusi elämä sähköautojen akuille – päätyvät parantamaan sähköverkon vakautta

Nissan on ilmoittanut aloittavansa yhteistyön sähkönhallintaratkaisuihin erikoistuneen Eatonin kanssa. Yhtiöt haluavat yhdessä kehittää uusia käyttötarkoituksia käytetyille akuille.

Nissanilla on vahva osaaminen litiumioniakustoista, sillä se valmistaa sähköautojensa akut itse. Vastaavasti uudella yhteistyökumppani Eatonilla on puolen vuosisadan kokemus tehoelektroniikasta. Tahot haluavat yhdessä kehittää kaupallisesti kannattavia energian varastointi- ja hallintakeskuksia, joissa Nissan autojen akustoja voidaan hyödyntää vielä autojen käyttöiän jälkeen.

Ensimmäisessä toteutuksessa hyödynnetään Nissan Leafin akkuja Eatonin häiriöttömän sähkösyöttöteknologian ja aurinkokennojen kanssa. Tästä muodostuvan kokonaisuuden avulla asiakkaat voivat hallita energiankulutusta sähköverkosta riippumattomasti. Tällaiset uudet varastointi- ja hallintaratkaisut helpottavat uusiutuvan energian hyödyntämistä ja samalla ne parantavat sähköverkon vakautta.

Nissan ja Eaton ilmoittivat alkavasta yhteistyöstään Pariisin COP21-ilmastokokouksessa. Renault-Nissan-allianssi tarjosi kokouksen käyttöön 200 täyssähköautoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja