Uusi dieettivillitys – laihduta kävelemällä

Laihduttaminen kävelemällä kuulostaa ihanan vaivattomalta. Dieetin kehittäjän mukaan se onkin – heti, kun on oppinut muuttamaan koko kävelyasentonsa.

Kuulostaisi siltä, että englantilainen fitness-guru Joanna Hall on yrittänyt tehdä laihduttamisesta mahdollisimman yksinkertaista. Hän on kehittänyt dieetin, joka perustuu "oikein kävelemiseen" painon pudotuksen keinona.

Kävelydieetti ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin se kuulostaa. Jos painoaan haluaa pudottaa Hallin menetelmällä, kävelyasento tulisi opetella kokonaan uudelleen.

Hallin mukaan kävely alkaa askelluksesta. Sen sijaan, että koko jalkateränsä painaisi maahan samanaikaiseksi, askelen tulisi olla rullaava. Kantapään pitäisi osua maahan ensimmäisenä ja askeleen päättyä työntöön varpailla. Näin jalkaterä tekee aktiivisesti töitä.

Seuraavana huomiota pitäisi kiinnittää lantioon, jonka tulisi olla rentona, mutta melko paikallaan. Jotta lanteet eivät keinahtelisi puolelta toiselle, tulee jännittää alavatsan syviä lihaksia. Vatsaa ei saa kuitenkaan vetää sisään.

Kun asento on siltä osin kunnossa, että keskivartalo on pitkänä, lantio paikallaan osana sitä, pakaralihasten pitäisi pystyä rentoutumaan tasaisella maalla kävellessä.

Huomiota tulisi kiinnittää vielä olkapäihin: ne ovat dieettikävelyssä alhaalla ja niska on rentona. Kädet liikkuvat samaan tahtiin jalkojen kanssa.

Jopa 10 000 askelta tavoitteena

Hall väittää, että oikein käveleminen kuluttaa enemmän kaloreita kuin passiivisempi kävely, johon ei kiinnitä huomiota.

Kolme tuntia aikataulutettua liikuntaa ei Hallista voi mitenkään riittää ihmisen kunnossa pysymiseen, mutta jatkuvasti oikein käveleminen lisää liikunnallisuutta jokaisen arkeen.

Porkkanoita kävelemisen uudelleen opetteluun Hall esittelee useita. Sen pitäisi pitää reisi- ja pakaralihakset kunnossa ja kaventaa vyötäröä, mutta myös parantaa asentoa. Asennon parantaminen vaikuttaa hänen mukaansa positiivisesti selkäkipuihin eikä rasita niveliä yhtä paljon kuin heikompi asento.

Mikä tahansa kävelymäärä ei kuitenkaan riitä näiden tulosten saavuttamiseen. Hall huomauttaa, että parhaat tulokset saavuttaa, jos kävelee yli 7500 askelta päivittäin. Tähdätä tulisi jopa 10 000 askelmaan.

 

Lähteet: The Telegraph, Daily Mail, The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat