Uusi Astra kasvutrendiä vastaan – mitoiltaan edeltäjäänsä pienempi

Ulkomittojen pienemisen ohella auto on myös huomattavasti edeltäjäänsä kevyempi. Mallista riippuen paino on pudonnut 120-200 kiloa.

Uusilla autoilla on tapana olla edeltäjiään isompia. Viime vuosina autojen massat ovat mittojen kasvamisesta huolimatta kääntyneet laskuun. Tämä on saavutettu muun muassa kevyiden metallien ja erilaisten lujitemuovisten ratkaisujen käytöllä. Opel kääntää nyt myös jatkuvan kasvamisen suunnan esitellessään uuden Astran, joka on ulkomitoiltaan edeltäjäänsä pienempi.

Seuraavan sukupolven Astra on saanut rohkeamman ja terävämmän ulkoilmeen. Samalla kokonaispituudesta on nipistetty lähes viisi senttimetriä ja korkeudestakin 2,6 senttiä. Pienentyneistä ulkomitoista huolimatta sisätilojen kerrotaan kasvaneen. Suurimmat painonsäästöt puolestaan on saavutettu korirakenteessa, joka on 20 prosenttia edeltäjäänsä kevyempi ja painaa nyt 280 kiloa. Alustasta on kokonaisuudessaan leikattu puolestaan 50 kiloa pois. Suurimmillaan painonsäästöä edeltäjäänsä verrattuna on 200 kiloa, jonka on tunnuttava sekä ajettavuudessa että kulutuksessa.

Myös moottoripuolella on nähty totaalinen uudistus. Teholukemat vaihtelevat välillä 70-147 kW (95-200 hv). Pienimmän bensamallin roolin ottaa Opelissakin nyt uusi 1,0-litrainen alumiinilohkoinen kolmisylinterinen turbomoottori, joka tuottaa 77 kW (105 hv). Samaan moottoriperheeseen kuuluu myös uusi nelisylinterinen 1,4-litrainen ECOTEC Direct Injection Turbo, joka tarjoaa 110 kW (150 hv) ja laajan 245 newtonmetrin väännön.

Turvallisuusvarustus on luonnollisesti nykypäivää. Listoilta löytyy useita aktiivisia järjestelmiä, jotka helpottavat ja tarvittaessa korjaavat kuljettajan toimia kuten kaistavahti, törmäysvaroitin ja automaattinen hätäjarrutusavustin. Lisäksi tarjolla ovat LED-tekniikkaan perustuvat valot. Uudenlaista mukavuutta puolestaan saadaan hierovilla ja tuuletetuilla istuimilla.

Uusi Opel Astra esitellään suurelle yleisölle syyskuussa järjestettävässä Frankfurtin autonäyttelyssä. Palaamme uutuuteen viimeistään näyttelystä saatavien ensituntumien jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja