Mainos

Uusi ase puree kaahareihin – Yle: Nopeusnäyttötaulu lähettää nopeutesi poliisille

Maaseudun kyläteillä ajetaan hurjia ylinopeuksia ja poliisi on yleensä kaukana. Perhon kunnassa on otettu käyttöön toimivaksi osoittautunut apuväline, uutisoi Yle.

Keski-Pohjanmaan lähipoliisi, vanhempi konstaapeli Kimmo Lakanen mietti, miten ylinopeuksiin olisi mahdollista puuttua ilman poliisin jatkuvaa läsnäoloa. Hän keksi, että asentamalla nopeusnäyttötauluja ja välittämällä niiden tiedot poliisille, voitaisiin määritellä, milloin ylinopeuksia ajetaan eniten.

– Näyttö tuo liikennevalvontaa sinne, minne poliisi ei normaalisti ehdi. Poliisi saa taulun tiedot tarkasteltavakseen ja pystyy menemään paikalle valvomaan juuri silloin, kun tilastojen mukaan ajetaan eniten ylinopeuksia kyseisellä tieosuudella. Ihmisten turvallisuudentunne paranee ja liikenneturvallisuus myös, Lakanen kertoo Ylelle.

Laite otettiin joulukuussa käyttöön Perhossa, mutta sen jälkeen sen hankkimisesta on tehty päätös myös neljässä muussa kunnassa. Perhossa nopeudet putosivat parissa päivässä keskimäärin 11 kilometrillä tunnissa.

***

3:28

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.