- 4-8 raakaa punajuurta
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl öljyä
- 1 rkl balsami- tai punaviinietikkaa
- suolaa, mustapippuria
- tuoretta tai kuivattua oreganoa
- vahvaa alumiinifoliota
- 1. Pese punajuuret juuresharjalla hyvin. Poista veitsellä kanta ja rupiset kohdat, jos niitä on, mutta punajuuria ei tarvitse kuoria. Leikkaa punajuuret 2-4 osaan. Pienet voit jättää kokonaisiksi.
- 2. Repäise vahvasta alumiinifoliosta sopiva pala ja nosta punajuuret keskelle. Ripottele sekaan veitsellä murskatut tai viipaloidut valkosipulit ja mausteet.
- 3. Pirskota päälle öljy ja balsamietikka. Sulje pakkaus tiivivisti ja nosta se uunipellin toiselle puolelle. Kypsennä 20-30 min. 225 asteessa ja vähennä lämpö sen jälkeen 200 asteeseen eli kun laitat haukimurekkeen uuniin.
- Toim. Kati Nappa