Mainos

Uudista keittiö kevääksi

Aiheuttaako kevään tulviva valo sisustuskärpäsen keittiössä? Nyt on trendikästä tuunata välitila ja loihtia mustavalkoinen värimaailma keittiöön.

– Tänä keväänä keittiötrendeissä on selkeät värit; valkoinen ja musta. Modernien keittiöiden ohella perinteiset valkoiset keittiöt ovat in. Maalaisromantiikka saadaan valkoiseen keittiöön pilastereilla, massiivisilla valkoisilla altailla sekä erilaisilla lasivitriineillä. Moderneihin keittiöihin vaihtelua tuovat ovipintojen struktuurikuviot; harmaa, valkoinen, musta ja puukuviot, Riitta Ojala-Fors Topi-Keittiöistä kertoo.

Välitiloihin saa uutta ilmettä laatoilla, lasitiilillä ja kuviolaminaateilla. Kaappien ovissa materiaalit ovat läpikuultavia, joissa puun syyt näkyvät selvästi. Tai vastaavasti väriltään peittäviä, mutta struktuurisia, eli pinta tuntuu käsin kosketellessa.

Pikkujutuilla piristystä

Aina koko keittiötä ei tarvitse kertaheitolla uudistaa. Pelkkien ovien maalausta tai vaihtoa ei Topi-keittiöiden Tomi Jämsen kuitenkaan suosittele.

– Mieluummin kannattaa säästää ja vaihtaa kaikki kerralla. Silloin saa uudistettua rakenteellisesti kaappeja, laatikoita ja hyllyjä. Jos haluaa vain pienen ilmeenvaihdon, kannattaa vaihtaa vetimet. On olemassa kolme standardi reikäväliä, joihin vetimiä on tarjolla lukuisia.

Uusia tuulia ja suunnitelmia

Jos keittiöremontti on suunnitelmissa, kannattaa se aloittaa ajoissa. Riitta Ojala-Fors kertoo, että aikaa suunnitteluun ja toteutukseen tulisi varata puolisen vuotta. Budjetti kokonaisuudessaan lähtee yleensä aina 6 000 eurosta ylöspäin.

– Materiaalivalinnat ratkaisevat kustannukset. Myös asiantunteva keittiömyyjä ja asentaja ovat oleellinen osa projektia. Hyvä suunnittelu takaa onnistuneen lopputuloksen.

Keittiötä voi varustella uusilla mekanismeilla; ulosvedettävät apteekkikaapit, nurkkaratkaisut, laatikostojen lisävarusteet helpottavat kodin arkea. Uudet kodinkoneet kulkevat käsi kädessä keittiötrendeissä kalusteiden kanssa. Valkoiset, mustat ja teräksen väriset koneet ovat tätä päivää. Induktiotasot helpottavat ruoanlaittoa ja säästävät energiaa.

Kuvat ja tuotetiedot: Topi-keittiöt

Teksti: Tanja Virtanen / Storypros

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.