Uudet Oculus Quest ja Rift S -virtuaalitodellisuuslaitteet nyt ennakkotilattavissa

Facebook kertoi tänään F8-kehittäjäkonferenssinsa avauksessa myös sen uusien Oculus-virtuaalitodellisuuslaitteiden ennakkotilausten alkamisesta.

Aiemmin julkistetut Oculus Quest ja Oculus Rift S ovat molemmat nyt ennakkotilattavissa Oculus-verkkokaupassa. Toimitukset alkavat 21. toukokuuta.

Uutuuksien hinnat ovat:

  • Oculus Quest 64 GB: 449 €
  • Oculus Quest 128 GB: 549 €
  • Oculus Rift S: 449 €

Uutuuskaksikosta Oculus Quest on täysin itsenäisesti toimiva virtuaalitodellisuuslaite, kun taas Oculus Rift S on uusi versio alkuperäisestä Oculus-virtuaalitodellisuuslaitteesta ja kytketään sen tavoin kaapelilla tehokkaaseen tietokoneeseen.

Molempien mukana toimitetaan myös kaksi Touch-kosketusohjainta.

Oculus Quest -virtuaalitodellisuuslaitteessa on OLED-näyttöpaneeli, joka jakautuu 1440×1600 pikseliin silmää kohti ja jonka virkistystaajuus on 72 hertsiä. Laite tarjoaa Oculuksen mukaan myös korkealaatuiset kaiuttimet, jotka tuottavat hyvin myös matalia taajuuksia.

Quest on varustettu myös sisäänrakennetuilla antureilla ja neljällä kameralla, jotka seuraavat liikkumista huoneen sisällä ilman tarvetta erillisten anturien asentamiselle (six degrees of freedom, 6DOF).

Facebook kertoi aiemmin, että julkaisun yhteydessä Questille on tarjolla yli 50 peliä ja virtuaalikokemusta ja uusia pelejä kehitetään jatkuvasti. Laitteen teknisenä perustana on Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Akunkesto Oculus Questissa on noin kahden tunnin luokkaa.

Oculus Rift S on kehitetty yhteistyössä Lenovon kanssa ja se on useimmilla osa-alueilla hieman kehittyneempi kuin edeltäjänsä. Laitteen LCD-näytön tarkkuus on nyt 2560×1440 pikseliä, silmää kohden 1440×1280 pikseliä, ja virkistystaajuus 80 hertsiä. Rift S:ssä on myös viisi kameraa, joita hyödynnetään esimerkiksi liikkeitä ja ympäristöä tulkitsevassa Insight-seurannassa.

Myös ulkoisesti Oculus Rift S on päivitetty, ja esimerkiksi suurikokoiset korvien päälle tulevat kuulokkeet loistavat nyt poissaolollaan. Sen sijaan varustukseen kuuluu kaksi korvien lähelle tulevaa kaiutinta.

Oculus Rift S yhdistetään edelleen tietokoneeseen, ja tietokoneelta vaadittavat ominaisuudet ovat jokseenkin samat kuin aiempienkin Oculus-lasien osalta. Tarkat vaatimukset on listattu Oculus Rift S:n tuotesivuilla.

Rift S tukee myös niin kutsuttua Passthrough+-ominaisuutta, joka päästää käyttäjän nähtäville myös osan todellisen maailman ympäristöstä tehden virtuaalimaailmassa seikkailemisesta turvallisempaa.

Rift S on yhteensopiva koko alkuperäisen Rift-sisältövalikoiman kanssa, joten sille pelattavaa ja katsottavaa on tarjolla paljon enemmän kuin esimerkiksi ainakin alkuun Oculus Questille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja