Uudet ja toimivat pyykkiniksit

Mikä vikana, kun pyykki on pesun jälkeenkin vielä likaista? Lue vinkit, joiden avulla peset vaatteesi oikein ja säästät energiaa.

Huolla vaatteitasi paremmin näiden ohjeiden avulla.

Pesumerkit talteen

Vaatteiden pesumerkinnät on joissakin tapauksissa leikattava pois ennen käyttöä, esimerkiksi huiveissa ne saattavat jäädä ikävästi näkyviin.

Kun leikkaat pesumerkit irti, kiinnitä ne esimerkiksi hakaneulan avulla paperiin tai muistitauluun kiinni. Näin osaat pestä kunkin vaatteen sille tarkoitetulla tavalla ja vaatia tarvittaessa hyvitystä liikkeeltä, mikäli uusi vaate menee pesussa huonoon kuntoon.

Mutaiset vaatteet

Lasten vaatteissa voi näin syksyn tullen olla jos jonkinmoista likaa, kuten mutaa. Anna tahrojen aluksi kuivua ja imuroi vaatteet sen jälkeen. Näin et turhaa rasita pyykkikonettasi.

Märät lapaset, sukat ja kengät

Märät lapaset, sukat ja kengät saattavat helposti haiskahtaa ummehtuneelta myös kuivattuaan. Työnnä niiden sisään tyhjä lasipurkki ja aseta vaate sopivaan paikkaan kuivumaan. Näin ilma pääsee kiertämään paremmin ja vältyt ikäviltä tuoksuilta.

Muista kuitenkin valita lasipurkki vaatteelle sopivaksi, muuten ne voivat venyä ikävästi.

Suojaa napit ja vetoketjut

Vältä nappien irtoaminen ja pidä vetoketjut hyvässä kunnossa kääntämällä vaatteet aina ennen pesua. Muista myös tyhjentää taskut, niin säästyt ikävlitä yllätyksiltä.

Villapaitojen pesu

Villavaatteiden pesu vaatii erityistä huomiota. Kuivata ne pesun jälkeen tason, kuten pyykkikuivaustelineen, päällä, niin vältyt vaatteen venymiseltä.

Nukkaantuvat vaatteet

Varmin keino välttyä nukkaantuvilla vaatteilta, on hankkia parempilaatuista päällepantavaa: valitse kestäviä luonnonkuituja, niin voit olla varma, että ostoksesi myös kestää kauemmin. Etenkin akryylia kannattaa välttää.

Pese helposti nukkaantuvat vaatteet pesupussissa tai käännä ne nurinpäin pesun ajaksi. Kannattaa myös välttää voimakasta linkousta.

Nukkaa voi irrottaa nukanpoistajan tai vaateharjan avulla.

Valkoiset sukat

Valkoiset sukat voi keittää kuumassa vedessä, jossa on sitruunaa. Se pitää ne valkoisina pidempään.

Rasvatahrat

Etikka irrottaa hyvin rasvaa kankaasta. Kaada sienen päälle hieman etikkaa ja hiero sitä tahran päälle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja