Uudesta Imprezasta myös neliovinen versio

Seuraavan sukupolven Imprezasta on luvassa useampi korimalli. Viisovinen esiteltiin jo Tokiossa, nyt on 4-ovisen vuoro.

Subarun edellisen polven Imprezasta oli myynnissä vain porrasperäinen versio, joten Tokion autonäyttelyssä esitelty 5-ovinen versio otettiin ilolla vastaan etenkin Euroopassa. Nyt Subaru esitteli Los Angelesin autonäyttelyssä myös ”perinteisen” sedanin, jonka voisi kuvitella tulevan myyntiin samaan aikaan 5-ovisen kanssa. Virallisesti molemmat autot ovat vielä konsepteja, mutta ne ovat erittäin valmiin näköisiä. Sedan on itse asiassa jopa räyhäkkäämmän näköinen kuin viistoperä. Toivottavasti tämä lupaus auton tulevasta ilmeestä myös pitää, sillä etenkin Subarulla on ollut tapana näyttää räväköitä konseptiautoja, joiden ilme on latistunut tuotantoversioon tultaessa.

Uuden sedanin ilme on huomattavan virtaviivainen ja siten edeltäjäänsä selvästi dynaamisemman oloinen; joillain merkeillä puhuttaisiin jopa neliovisesta coupesta. Mitoiltaan auto on edeltäjäänsä hieman lyhyempi (4 555 mm), mutta samalla leveämpi ja matalampi, ja akseliväliä on myös venytetty aavistus. Tämä kaikki on linjassa sen kanssa, mitä myös kilpailijat ovat tehneet.

Subaru ei ole vielä ilmoittanut tarkkaan myynnin aloituksen ajankohtaa uudelle Imprezalle, mutta se tapahtunee ensi vuoden loppupuolella. Auton alla esitellään uusi pohjalevy, jonka saavat alleen jatkossa myös muut ja isommat Subarun mallit.

Lue myös:

    Uusimmat