Uudenvuodenpäivän uskomukset: Pullo tyhjäksi ja lompakko täyteen!

Uusi vuosi otetaan usein ilolla vastaan, juhlien ja raketit räiskyen. Tähän ilonjuhlaan liittyy kuitenkin erikoisiakin uskomuksia – varsinkin siihen, mitä vuoden ensimmäisenä päivänä saa ja mitä ei kannata tehdä.

Mitä kaikkia uskomuksia uudenvuodenpäivään liittyy? Lue mihin meillä ja maailmalla kannattaa tuolloin kiinnittää huomiota!

1. Uudet vaatteet

Monet uskovat, että jos he pitävät uudenvuodenpäivänä uusia vaatteita, he saavat lisää henkareiden täytettä vaatekaappiinsa samaisena vuonna: tiedossa on lisää uusia vaatteita ja asusteita. Ihmiset myös pitävät mielellään punaista väriä tuolloin yllään, sillä monet uskovat punaisen symboloivan onnea.

2. Vastasyntyneiden onnea

Ensimmäinen tammikuuta syntyneiden uskotaan olevan maailman onnekkaimpia ihmisiä. Hyvä onni seuraa näitä ihmisiä läpi koko elämän.

3. Älä itke!

Monet uskovat, että itkeminen ja parkuminen uudenvuodenpäivänä on paha asia. Älä aloita vuottasi itkulla, tai muutoin tiedossa on itkuntäyteinen vuosi.

4. Pidä ovet auki

Jok'ikisen oven tulisi olla omassa kodissa auki puolen yön aikaan, jotta vanha vuosi saa lähteä pois suosiolla, turhia kolistelematta tai venkoilematta.

5. Keskiyön suudelma

Suuteleminen keskiyöllä vuoden juuri vaihtuessa tuo mukanaan uudelle vuodelle lempeä, rakkautta ja kiintymystä.

6. Tanssiminen taivasalla

Uskomus kuuluu, että tanssiminen taivasalla puun ympäri uudenvuodenpäivänä tuo onnea rakkauden metsästykseen sekä menestystä elämässä, joko työn tai rakkauden nimissä.

7. Ei tippa tapa – juo pullo tyhjäksi

Ihmiset uskovat, että oma puteli pitää tyhjentää aivan viimeistä pisaraa myöten uudenvuodenpäivänä. Viimeiseen pisaraan juomisen uskotaan tuovan onnea. (Siksi ei suositellakaan, että kyseessä olisi alkoholia sisältävä pullo..)

8. Älä tiskaa tai pyykkää

Jotkut uskovat, että jos pyykkää tai tiskaa astioita uudenvuodenpäivänä, tulee perheessä tapahtumaan traaginen kuolemantapaus. Monet eivät myöskään pese tuolloin hiuksiaan uskoen, että se tuo epäonnea.

9. Älä kiroile!

Monet sulkevat ruman sana-arkkunsa uudenvuodenpäivänä, ja varovat kiroilemasta ja käyttäytyvät kiltisti. Ehkäpä tontut ovat jo silloin liikkeellä!

10. Älä vie arvokkaita esineitä pois kotoa

Jos otat jotain arvokasta kotoasi mukaan, kuten rahaa tai koruja, myös onni karkaa samaisena päivänä ulos ovestasi. Jossain maissa ihmiset eivät vie kyseisenä päivänä edes roskia ulos tai pöllytä mattoja. Mitään ei viedä omasta kodista ulos.

11. Hyvästit veloille

Ihmiset tuppaavat maksamaan kaikki velkansa ennen uuttavuotta toivoen, ettei tulevana vuonna ole rahaongelmia tai lisää velkoja.

12. Pidä meteliä

Kovien äänten on sanottu pelottavan paholaisen pois: sen takia uuttavuotta juhlitaankin niin suurella metelillä, kuten raketein! Monissa maissa myös kirkon kelloja soitetaan keskiyöllä.

13. Lompakko täyteen

Monet uskovat, että täyteen rahalla ahdettu lompakko tuo mukanaan onnen ja vaurauden uudelle vuodelle. Tämä uskomus on ristiriidassa kohdan 10. kanssa.

14. Lahjat mukaan

On olemassa uskomus, ettei uudenvuodenpäivänä saa astua ulos kotoa ennen kuin joku on tullut sisään. Ensimmäisen ihmisen, joka tulee sisälle, tulisi tuoda mukanaan lahjoja.

15. Tuulen suunta

Tuulen suuntaa tulisi tarkkailla uudenvuodenpäivänä, kun aurinko laskee. Tuuli idästä ennustaa kurjuutta ja tuhoa luonnollisista syistä, tuuli lännestä tuo mukanaan terveyttä, mutta samalla myös kuoleman kansakunnallisesti merkittävälle sielulle. Tuuli etelästä ennustaa vaurautta ja pohjoisesta taasen huonoa säätä. Jos tuolloin ei tuule, se merkitsee tulevalle vuodelle menestystä ja iloa – koko vuodelle.


AVA

Lähde: Socyberty.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja