Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

USU-gallup: Näin moni suomalainen aikoo vähentää prosessoidun lihan syömistä

Uusien ravitsemussuositusten mukaan prosessoitua lihaa, kuten leikkeleitä ja makkaraa, suositellaan syötäväksi mahdollisimman vähän.
Uusien ravitsemussuositusten mukaan prosessoitua lihaa, kuten leikkeleitä ja makkaraa, suositellaan syötäväksi mahdollisimman vähän. MTV
Julkaistu 02.01.2025 06:07

MTV UUTISET – STT

Lähes joka neljäs suomalainen aikoo vähentää prosessoidun lihan syömistä, käy ilmi Uutissuomalaisen gallupista.

Vastaajista 23 prosenttia aikoo vähentää ja 53 prosenttia ei aio vähentää prosessoidun lihan syömistä. 17 prosenttia vastaajista ei syö prosessoitua lihaa tälläkään hetkellä, ja seitsemän prosenttia ei osaa kertoa kantaansa. Naiset suhtautuvat vähentämiseen miehiä myönteisemmin.

Prosessoidulla lihalla tarkoitetaan lihavalmistetta, joka on valmistettu esimerkiksi savustamalla, suolaamalla tai lisäämällä nitriittiä maun tai säilyvyyden parantamiseksi.

Lue myös: Syötkö paljon ultraprosessoitua ruokaa? Harkitse uudelleen

Uusien ravitsemussuositusten mukaan prosessoitua lihaa, kuten leikkeleitä ja makkaraa, suositellaan syötäväksi mahdollisimman vähän. Ne ovat muun muassa tyydyttyneen rasvan ja suolan lähteitä sekä myös riskitekijä paksu- ja peräsuolisyövälle.

Tietoykkösen toteuttamaan gallupiin vastasi tuhat suomalaista 4.–11. joulukuuta. Tutkimuksen kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisää aiheesta:

USU: Yli puolet suomalaisista muuttanut ostoskorinsa sisältöä ruoan hinnan vuoksiKysely: Yli 60 prosenttia suomalaisista on valmis muuttamaan toimintaansa ilmaston hyväksi – ensisijainen keino on jätteiden lajitteluMT: Enemmistö suomalaisista ei rajoittaisi lihan osuutta julkisessa ruokailussa –kaupunkien ja maaseudun välillä selkeät erotMT: Ötökkäruoka maistuu eritoten miehilleElinikää voi pidentää vaihtamalla punaisen lihan valkoiseenValtava määrä ”elämäntapa-allergikkoja” – jopa kolmasosa suomalaisista noudattaa erityisruokavaliota
RuokaMakujaKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 2.11.17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 2.11.09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"