Uskomattoman vähän hiilareita ja kaloreita – kokeile näitä korvapuusteja!

Kokeile ravintovalmentaja-tietokirjailija Hanna Skytän herkullista proteiinikorvapuustireseptiä!

Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa päästiin tänään maistelemaan astetta terveellisempää pullaa, kun ravintoasiantuntija Hanna Skyttä valmisti suussa sulavia proteiinikorvapuusteja. Nämä puustit sopivat niin kuntoilijoille kuin laihduttajillekin, sillä ne sisältävät vain minimaalisen määrän hiilihydraatteja.

– Perinteisissä korvapuusteissa hiilihydraattipitoisuus nousee suureksi vehnäjauhon ja sokerin takia. Näissä puusteissa ei käytetä kumpaakaan. Sokeri on korvattu erytritolilla, joka on sataprosenttisesti luonnollinen ja hiilihydraatiton makeutusaine, Hanna Skyttä kertoo.

"Kiinteä keho tulee kauhasta ja kattilasta"

Hannan FuelFood-korvapuustit valmistetaan kaiken lisäksi vielä vähärasvaisiksi, jolloin ne sopivat myös treenin jälkeen syötäviksi. Vaikka ainesosaluettelossa kummitteleekin monelle suomalaiselle vieraankuuloisia aineksia, ei niitä kannata Hannan mukaan säikähtää.

– Kaikki puusteissa käytettävät ainekset ovat täysin luonnollisia raaka-aineita. Osa on tietysti vähän kalliimpia, mutta niitä ei tarvitse käyttää kerralla niin paljon, kuin vaikka vehnäjauhoja.

Ravintoasiantuntija Hanna Skyttä muistuttaa kaikkia kesäkuntoon pyrkiviä, etteivät tulokset synny pelkästään kuntosalilla.

– Noin 70 prosenttia tuloksista tulee siitä mitä syömme ja 30 prosenttia treeneistä. Kiinteä keho tulee kauhasta ja kattilasta - ei välttämättä niistä punteista, Skyttä muistuttaa.

Suuri ero tavallisiin korvapuusteihin

Hanna Skytän FuelFood-korvapuustit ovat viljattomia, sokerittomia sekä kuitu- ja proteiinipitoisia. Jos jätät kuorrutteen reseptistä pois, puustit ovat myös maidottomia.

FuelFood-korvapuusti: (ilman kuorrutetta, valmistettuna omenasoseella): 88,5 kcal, 7.6 g prot, 2.3 g hh, 4.1 g rasvaa

Starbucksin Cinnamon Roll: 620 kcal, 9g prot, 80g hh, 29g rasvaa

Fazerin korvapuusti: 330 kcal, 7,2g prot, 59g hh, 7,7g rasvaa

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat