Uskomattoman uuttera huoltomies jäi eläkkeelle 84-vuotiaana – ei ole ollut päivääkään sairaslomalla: "On niin paljon kaikkea, mitä pitää tehdä"

4:00
Saako sairauslomalla mennä kauppaan tai elokuviin? Asiantuntijalääkäri vastaa yleisiin kysymyksiin

Eläkkeelläkään Willie, 84, ei jäänyt lepäämään. 62 vuotta työssään sairaslomia vältellyt mies jatkoi työskentelyä kotihommien parissa.

Willie Sumlar aloitti työt elokuun 12. päivä vuonna 1957. Eläkkeelle hän jäi 62 vuoden kuluttua vuonna 2019. Työtään mies rakasti sellaisella raivolla, ettei ollut päivääkään sairaana, kertoo New York Post.

Ei koskaan sairaslomalla

Willie, 84, työskenteli Essexin piirikunnalla Yhdysvaltojen New Jerseyssä laitosmiehenä. Hän ei ollut koskaan sairaslomalla, vaan meni joka päivä töihin viideksi, vaikka työpäivä alkoi kuudelta.

– On niin paljon kaikkea, mitä pitää tehdä, mies selitti toimintaansa.

Keräämiään lomapäiviä hän on lahjoittanut muille; eläköityessään Williellä oli edelleen kymmenen lomapäivää käyttämättä.

Uransa aikana monitoimimies muun muassa vahasi ja pesi lattioita, pesi ikkunoita ja kokolattiamattoja sekä siirteli ja korjasi huonekaluja. Yksi ura ei kuitenkaan Willielle riittänyt: poistuessaan huoltomiehen työstään kello kahdelta hän jatkoi toiseen työpaikkaansa pitopalveluyrityksessä. Siellä Willie siivosi, toimitti ruokalähetyksiä ja inventoi.

"En voi sanoa tarpeeksi hyviä asioita Williestä..."

Willien viimeisenä päivänä hän sai ihanan yllätyksen, kun yli 200 alueen työntekijää osoitti miehelle suosiotaan seisten.

– Sanonpa vain, että se todella tuo kyynelet silmiin, mies kiitteli.

– En voi sanoa tarpeeksi hyviä asioita Willie Sumlarista. Olit sitten pitkäaikainen tai uusi työntekijä tai pelkkä vieras piirikunnassamme, Willie oli aina kiltti, toivotti tervetulleeksi ja oli aina valmis auttamaan, piirikunnan edustaja Joseph DiVincenzo kehuu.

Ei aikaa istuskella

Willien terveys on pysynyt hyvänä: hän ei tupakoi tai juo alkoholia, ja syö paljon kasviksia. Hän on ollut 60 vuotta naimisissa vaimonsa Rosen kanssa. Parilla on kaksi poikaa, ja kaksikko on asunut samassa asunnossa vuodesta 1964.

– Hän ei istuskele paljoa, ellei ole todella väsynyt, vaimo kommentoi miehensä tarmoa.

Eläkepäivänsä Willie aloitti kiipeämällä autotallinsa katolle trimmaamaan läheisen puun oksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja