Mainos

Uskomaton tutkimustulos: Naisilla menee puoli vuotta elämästään vaatteiden valitsemiseen

Työvaatteiden valitsemiseen kuluu kuusi kuukautta elämästä. Keskivertobritin vaatekaapissa on keskimäärin 152 vaatetta, joista vain pieni osa on jatkuvassa käytössä. 

Naiset miettivät joka päivä 17 minuutin ajan, mitä pukisivat päälleen. Vuoden aikana vaatteiden valitsemiseen kuluu neljä päivää.

18. ja 60. ikävuoden välillä naiset käyttävät siis puoli vuotta elämästään vaatteiden valitsemiseen, kertoo Daily Mail. Miehet käyttävät asun valikoimiseen vain hieman vähemmän aikaa: 13 minuuttia päivässä, tai kolme päivää vuodessa.

Selvityksen pukeutumistavoista teki myös vaatteita myyvä Marks & Spencer's -ketju. Kyselyyn vastasi 2000 brittiä.

Selvityksen mukaan 62 prosenttia naisista sai jopa raivareita, koska "mitään päällepantavaa ei löytynyt". Ongelmana ei ole vaatteiden vähyys: kyselyyn vastanneiden henkilöiden vastausten perusteella laskettiin, että keskivertobritin vaatekaapissa on  keskimäärin 152 vaatetta, joista 44 prosenttia on jatkuvassa käytössä. Kaapin vaatteista 16 kappaletta ei ollut käytetty koskaan, ja kaupan laput roikkuivat edelleen kiinni 11 vaatteessa.

Silti yksi kahdeksasta omistaa yli 300 vaatekappaletta.

Vaatteiden valitseminen kesti niin kauan, että yksi kymmenestä myöhästyi säännöllisesti töistä pukeutumisongelmien vuoksi. 14 prosenttia vastaajista oli kieltäytynyt lähtemästä ulos vaatepulmien vuoksi.

Stylisti Bay Garnettin mukaan työpäivän asun valitsemisen pitäisi hoitua kahdessa minuutissa. Jotta tähän aikarajaan pääsee, vaatekaappi tulee siivota ja järjestellä hyvin: siellä saa säilyttää vain vaatteita, joita voi käyttää heti. Vaatteita, joita varten täytyy laihduttaa, lihoa tai muuntua muuten, ei kannata jemmata kodin nurkkiin. Näin aikaa säästyy muuhunkin kuin vaatekriiseihin.

Kätevät vinkit vaatekaapin puhdistukseen: 


0:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.