Uskomaton laite voi pian mullistaa ruoanlaiton – söisitkö tällaista pizzaa?

Tavallisissa kotitalouksissakin saatetaan kohta valmistaa ruokaa 3D-tulostimien avulla.

Kotikokkailun vallankumous saattaa olla aivan nurkan takana. Tiedemiehet ovat nimittäin kehitelleet teknologiaa, ruokaa ja designia yhdistävän Foodini-laitteen, jonka avulla suositut ruokalajit valmistuvat nappia painamalla. Kyseessä on ensimmäinen tavallisille kuluttajille suunnattu 3D-ruokaprintteri ja sen on määrä tulla markkinoille jo kesällä 2014. Foodinin vähittäismyyntihinnan arvioidaan olevan noin 1000 euroa.

Miten kone sitten toimii? Foodinin avulla pystyy valmistamaan kaikenlaisia ruokia aina pizzasta ravioleihin. Koneen kapseleihin ladataan tuoreita aineksia, jonka jälkeen koneesta voidaan valita, millaiseen muotoon se tulostaa halutun ruoan. Foodinin suunnitelleen Natural Machines -yrityksen mukaan kone mahdollistaa esimerkiksi sen, että vanhemmat voivat tulostaa lapsilleen eläimen tai sarjakuvahahmojen muotoisia herkkuja. Yhtiö toivoo, että koneesta tulisi hitti niin tavallisissa perheissä kuin ravintoloissakin.

– Kaupat ovat olleet jo erittäin kiinnostuneita Foodinista. Kaupat voivat hyödyntää Foodiniaa sekä myymällä asiakkaille koneen valmistamaa ruokaa sekä myymällä valmiiksi täytettyjä kapseleita. Näin asiakkaat voivat mennä kotiinsa ja valmistaa helposti itse ruokaa Foodinin avulla, yksi yrityksen perustajista Lynette Kucsma kommentoi.

Laite ei kuitenkaan ole vielä täysin mutkaton eikä automatisoi täysin ruoanlaittoa.

– Kone ei kypsennä ruokaa. Ruoan valmistaminen itse on toki aina parempi vaihtoehto, mutta se on myös aikaa vievää verrattuna valmisratkaisuihin. Foodinin avulla voidaan esimerkiksi tehdä ruoasta visuaalisesti houkuttelevampaa. Miksi ruoan tarvitsisi aina olla niin vakava juttu?

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat