Uskoisitko? Tämä maa antiikkikauppojen Mekka!

24:47

Etelä-Afrikassa asuva suomalainen paljastaa, että parhaat antiikkikaupat löytyvät Etelä-Afrikasta. Värikäs historia on synnyttänyt antiikkikauppojen lisäksi kiinnostavia nähtävyyksiä.

– Etelä-Afrikan väestöpohja on laaja. Heidän mukanaan tavaramaailma on hyvin kansainvälinen, selittää kirjailija Regina Rask, kun häneltä kysytään Studio55.fi-ohjelmassa mahdollista syytä Etelä-Afrikan antiikkikauppojen laajaan valikoimaan.

Etelä-Afrikan hallinnollisessa pääkaupungissa Pretoriassa asuva Rask on käy usein Johannesburgissa antiikkikauppojen perässä. Pienemmän vanhan tavaran lisäksi hän kertoo löytäneensä antiikkikaupoista huonekaluja.

– Siellä on kovassa huudossa tällaiset department-huonekalut. Ne ovat vanhoja ministeriöiden huonekaluja, jotka on tehty tiikistä.

Nähtävyydet vuoropuhelussa

Etelä-Afrikassa on toki muutakin nähtävää kuin antiikkikaupat. Rask kertoo, että hän vie vieraansa Pretoriassa ensimmäisenä Voortrekker-monumentille.

– Se on mahtipontinen ja kaupungissa kaikkialle näkyvä rakennus, joka on rakennettu Kapkaupungista pohjoisemmaksi muuttaneiden Afrikaanereiden muistoksi, Rask kertoo ja vertaa rakennusta Pantheoniin.

– Siellä on katossa reikä. Kerran vuodessa valo osuu alas reiästä kohtaan, jossa lukee "sinun puolestasi Afrikka."

Afrikaanerit ovat Afrikkaan muuttaneiden eurooppalaisten perillisiä ja Voortrekker kertookin valkoisen Afrikan historiasta. Vastapäätä rakennusta sijaitsee puisto nimeltään Freedom Park, joka esittelee historian toista puolta.

– Freedom Park lähestyy historiaa mustien vapaustaistelun kannalta. Siellä on seinä, johon on kaiverrettu kaikkien sodissa kuolleiden eteläafrikkalaisten nimet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja