Uskoisitko? Nämä huonot syömistottumukset voivat ollakin hyväksi

Etkö pysty lopettamaan syömistä aamupalapöydässä? Lipitätkö liikaa kahvia? Ei huolta – jotkut pahat tavat voivat olla myös hyväksi.

Jos hiilihydraatit ovat herkkuasi ja englantilaistyyppinen, runsas aamiainen päivän suurin nautintosi – kahvin lisäksi –, saatat ehkä olla huolissasi ruokavaliosi terveellisyydestä. Näillä pahoiksi mielletyillä tavoilla on kuitenkin hyvätkin puolensa.

Mässäiletkö aamupalalla?

Aamulla saa herkutella! Älä tunne huonoa omaatuntoa, jos yön paaston jälkeen aamulla maistuvat niin munat ja pekoni kuin murotkin. Iso aamiainen saattaa nimittäin vähentää sydänsairauksien riskiä. Obesity-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naiset, jotka söivät runsaasti aamulla ja kevyemmin illalla, pudottivat kiloja kaksinverroin enemmän kuin ne naiset, jotka söivät kevyemmin aamulla kuin päivällisellä. Tämä siitäkin huolimatta, että kalorimäärät pysyivät samoina kummassakin ryhmässä. Ison aamupalan ryhmä myös kadotti kolmanneksen sydänsairauksia aiheuttavista veren triglyserideistä.

Koska keho pystyy polttamaan eniten rasvoja aamulla, kannattaa suosiolla mutustella aamupala ennen aamuyhdeksää.

Juotko liian paljon kahvia?

Terveysintoilijat saattavat kehottaa pysymään erossa kofeiinista, mutta on ainakin yksi syy, jonka vuoksi voit iloita lukuisista cappucinoistasi.

Naisilla, jotka juovat neljä kahvikupillista tai enemmän, on Harvard School of Public Health -oppilaitoksessa tehdyn tutkimuksen mukaan 20 prosenttia pienempi riski sairastua masennukseen. Sen lisäksi nimittäin, että kahvin kofeiinin uskotaan nostavan aivoissa hyvää mieltä tuottavien dopamiinin ja serotoniinin tasoja, se myös sisältää runsaasti antioksidantteja.

Ahmitko hiilihydraatteja?

Pastaa ja perunoita hyljeksitään monessa ruokavaliossa, mutta kaikki hiilihydraatit eivät ole pahoja. Jotkut niistä voivat nimittäin todella parantaa suoliston terveyttä – riippuen yllättäen siitä, minkä lämpöisinä niitä syöt.

Kun pastan ja keitettyjen perunoiden antaa jäähtyä, muodostuu tietynlaista resistenttiä tärkkelystä. Tämä tärkkelys puolestaan tuottaa rasvahappoja ja edesauttaa hyvien bakteerien eloa. Hiljattain julkaistun selonteon mukaan näin vähentyvät myös tulehdukset paksusuolessa, mikä puolestaan vähentää riskiä sairastua syöpään.

Kylmät ranskalaiset eivät rasvaisuutensa vuoksi ole hyvä vaihtoehto, mutta kokeile vaikkapa peruna- tai pastasalaatteja.


(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat