Usko tai älä: puhuva lautanen auttaa laihduttamaan!

Tulevaisuudessa suosituin laihdutusmenetelmä saattaa olla puhuva lautanen. Lautanen auttaa ylipainoisia ihmisiä painonpudotuksessa muistuttamalla näitä syömään hitaammin. Lautanen punnitsee missä tahdissa ruoka poistuu lautaselta ja tahdin ollessa liian nopea huomauttaa syöjää kohteliaasti hidastamaan vauhtia.

Ruotsalainen keksintö on varustettu lautasen alle asetetulla vaa`alla ja lautasen päällä olevalla pienellä tietokoneruudulla joka näyttää graafisesti kuinka paljon ruokaa lautasella milloinkin on ja kuinka paljon ruokaa poistuu lautaselta syödessä. Ruudulla olevilla eri värisillä viivoilla kuvastetaan syöjän sen hetkistä syömisnopeutta sekä ideaalista syömisnopeutta. Punainen viiva kertoo millä nopeudella ruokaa syödään parhaillaan ja sininen viiva kertoo mikä olisi terveellinen tahti ruoan syömiselle. Kun punainen viiva loittonee tarpeeksi kauas sinisestä viivasta, lautanen pyytää syöjää hidastamaan tahtia. Lautanen kysyy syöjältään säännöllisesti myös alkaako tämä olla tarpeeksi täynnä. Näin lautanen pyrkii säännöstelemään ruokailijan syömää ruokamäärää pienemmäksi ja ehkäisemään ylensyöntiä.

Lautasesta uskotaan olevan apua ylipainoisille ihmisille joilla on vaikeuksia hillitä syömistään tai ongelmia hahmottaa olevansa täynnä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja