Mainos

Uskallatko tehdä tämän turvaistuimessa istuvalle lapsellesi? Mikäli et, on jotain pahasti pielessä

Yhdysvaltalaisäidin Facebook-kirjoitus ja havainnollistavat kuvat ovat levinneet sosiaalisessa mediassa räjähdysmäisesti.

Rachel McNamara julkaisi pari viikkoa sitten Facebookissa kirjoituksen sekä kuvaparin turvaistuimessa istuvasta lapsestaan, mutta ei todellakaan arvannut, että päivitys leviäisi pian ympäri maailmaa.

Kuvassa McNamara kannustaa vanhempia kiinnittämään lapsensa kunnolla auton turvaistuimeen. Kolarin sattuessa auto saattaa kääntyä ympäri, jolloin on äärimmäisen tärkeää, että lapsi on turvaistuimessa tukevasti.

McNamara muistuttaa, että rinnan kohdalle tulevan klipsin on oltava noin kainaloiden korkeudella ja hihnojen on oltava tiukalla. Hän nostaa turvaistuimen suorille käsille niin, että lapsi on pelkkien istuimen hihnojen varassa.

– En tarkoita, että vanhempien on nyt käännettävä lapsensa turvaistuimineen ylösalaisin ennen jokaista automatkaa, mutta heidän tulisi olla täysin varmoja siitä, että lapsi on turvassa, vaikka auto kääntyisi ympäri.

Vaikka lasta ei siis kääntäisikään kuvan osoittamalla tavalla ympäri, on vanhemman kiinnitettävä lapsi istuimeen niin tukevasti, ettei putoamisen vaaraa ole. 

– Mielestäni tämä kuva havainnollistaa, miten tärkeää turvaistuimen oikeaoppinen käyttö on.

Turvaistuinten asiantuntija, lastenlääkäri Alisa Baer kertoo Scary Mommy -sivustolle, että mikäli McNamaran somepostaus saa vanhemmat ymmärtämään turvaistuimen tärkeyden, ei hän vastusta tämän hieman epätavallisia opetusmetodeja. Siis kunhan vanhemmat eivät ala pudottelemaan lapsiaan pää edellä ottaessaan oppia McNamaran esimerkistä.

Baerin mukaan vanhemmat eivät kiristä turvaistuimessa istuvan lapsen vöitä riittävän kireälle – tai tekevät sen muilla tavoin väärin. Hän on myös julkaissut tämän artikkelin pääkuvassa olevan opetusvideon, jolla opastetaan kiristämään remmejä useaan kertaan, jotta kaikki löysä saadaan pois.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.