Uskalla sanoa ei – viisi asiaa, joita ei tarvitse pyytää anteeksi

Kaikille sattuu joskus inhimillisiä virheitä, joita kuuluu pyytää anteeksi. On kuitenkin tilanteita, joihin anteeksipyyntö ei kuulu.

Joskus oma henkinen hyvinvointi kannattaa laittaa kaiken edelle. The Huffington Post listasi tällaisia asioita. Niitä ei kannata pyytää anteeksi, vaan ennemmin olla ylpeä hyvästä valinnasta.

Kieltäytyminen

Itsensä ylikuormittaminen johtaa pahimmillaan loppuun palamiseen. Henkisen hyvinvoinnin kannalta onkin erittäin tärkeää osata kieltäytyä liiallista kuormitusta aiheuttavista asioista. Jos et ehdi ottaa uutta asiaa tehtäväksesi töissä, on etenkin itsesi – mutta myös esimerkiksi työn laadun kannalta – tärkeää osata sanoa, ettet ehdi tekemään kyseistä asiaa.

Kuluttavan ystävyyssuhteen lopettaminen

Ystävyyssuhteen päättäminen on raskasta, mutta joskus oman terveyden kannalta pakollista, eikä sitä ole mitään syytä hävetä. Jotkut ystävyyssuhteet ovat henkisesti erittäin kuluttavia, eikä sellainen lopulta tee hyvää kummallekaan osapuolelle. Tutkimusten mukaan stressi on tarttuvaa, joten erittäin stressaantuneiden ihmisten seura saattaa saada sinutkin stressaamaan aiempaa enemmän.

Tavoittamattomissa oleminen

Nykyteknologian myötä myös sähköpostin äärellä pitäisi olla jatkuvasti, mutta oikeasti kukaan ei voi vaatia, että seuraat etenkään työsähköpostiasi vuorokauden ympäri. On aivan sallittua lukea työsähköposteja vain töissä, eikä tätä tapaa tarvitse pyytää anteeksi keneltäkään.

Oman ajan viettäminen

Yksinolemisella on lukuisi hyötyjä henkisen hyvinvoinnin kannalta, eikä oman ajan viettämistä siksi kuulu pyydellä anteeksi keneltäkään.

Itsesi asettaminen etusijalle

Kaikkein eniten elämääsi vaikuttaa oma hyvinvointisi. Siksi itsensä asettaminen etusijalle ei ole pelkästään hyödyllistä, vaan monesti myös pakollista.

Lue myös:

    Uusimmat