USA:n oikeusministeriö käynnisti rikostutkinnan Elon Muskin somekirjoittelusta

14:45

Teslan keulamies on joutunut USA:ssa rikostutkinnan kohteeksi, uutisoi Bloomberg.

Pääkuvan video

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille

Yhdysvaltain oikeusministeriö on käynnistänyt tutkinnan autovalmistaja Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin elokuisista Twitter-viesteistä.

Musk ilmoitti sosiaalisessa mediassa vetävänsä yhtiön pois pörssistä, ja että rahoitus tämän tekemiseksi olisi jo plakkarissa. Viesti käänsi yhtiön osakekurssin jyrkkään nousuun, mutta myöhemmin Musk ilmoitti Teslan pysyvän pörssissä. 

Lähellä tutkintaa olevan lähteen mukaan rikostutkinta on vasta alkuvaiheessa. Se saattaa kestää jopa kuukausia, eikä Bloombergin mukaan ole mitenkään sanottua, että syytteitä tullaan koskaan edes nostamaan.

Muskin twiittailuja setvii myös USA:n arvopaperimarkkinoita valvova SEC, joka oli tosin käynnistänyt omat Tesla-tutkimuksensa jo aiemmin. Niiden taustalla oli Muskin epärealistisiksi tulkitut väitteet autojen tuotanto- ja myyntitavoitteista.

Tesla vahvistaa saaneensa yhteydenoton USA:n oikeusministeriöltä ja tekevänsä yhteistyötä kaikin tavoin.

– Viime kuussa, kun Elon ilmoitti harkitsevansa Teslan yksityistämistä, Tesla sai vapaaehtoisen asiakirjapyynnön oikeusministeriöltä, ja olemme yhteistyön merkeissä vastanneet siihen. Emme ole vastaanottaneet haastetta, todistuspyyntöä, tai muuta muodollista käsittelyä. Kunnioitamme oikeusministeriön halua saada lisätietoja asiasta ja uskomme, että asia ratkeaa nopeasti kun he tarkastelevat saamiaan tietoja, Teslan edustaja kertoi.

Artikkelia muokattu 20.9. klo 15.30: Lisätty Teslan edustajan kommentti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja