Urologi: Näin voit vaikuttaa erektioterveyteesi

Ikääntyvän miehen intiimiterveys 17:07

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut urologi Mika Raitanen kehottaa erektiohäiriöstä kärsivää miestä hakeutumaan lääkäriin.

Erektio-ongelmista kärsii noin puolet 40–70-vuotiaista miehistä. Satunnaisista stressin ja suorituspaineiden luomista erektio-ongelmista kärsii vielä useampi.

Omaan erektioterveyteen voi vaikuttaa ennakoivasti. Terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta, ylipainon välttäminen ja stressitön elämä edesauttavat erektioterveyttä.

– Kaikista tärkeintä on pyrkiä välttämään riskitekijöitä. Siinä tärkein asia on olla tupakoimatta, urologi Mika Raitanen sanoo Studio55.fi-lähetyksessä.

Tupakoimattomuus on Raitasen ensisijainen ohje. Hän kehottaa miettimään haluaako olla kymmenen vuoden päästä seksuaalisesti aktiivinen vai tupakoida, sillä niiden yhdistämien ei välttämättä onnistu.

Raitanen ei suosittele käyttämään internetistä saatavia piraattilääkkeitä. Internetistä tilattujen lääkkeiden kanssa ei voi olla täysin varma siitä mitä lääkkeitä syö. Samalla jää lääkärikäynti väliin ja riskikartoitus tekemättä.

Hinta ei ole myöskään Raitasen mukaan mikään syy tilata erektiolääkkeitä internetistä. Tutkittuja, turvallisia ja tehokkaita lääkkeitä saa halvimmillaan alle eurolla.

Häiriön korjaamisella on elämänlaatua kohottava vaikutus. Raitanen kannustaa puolisoita kannustavuuteen, mikäli mies kärsii erektiohäiriöstä. Moittiminen ei auta, vaan hoitoon kannattaa hakeutua.

– Monta kertaa ne erektiohäiriölääkkeet auttavat jo sieltä yöpöydän laatikosta, sanoo Raitanen.

Hoitoon kannattaa hakeutua myös sen takia, että toisinaan erektiohäiriö voi kertoa isommastakin terveydellisestä ongelmasta, esimerkiksi syövästä.

Mitä Mika Raitanen kertoi virtsaamisvaikeuksista, eturauhasongelmista ja miehen vaihdevuosista? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat