Mestis-seurojen tilasta huolestuttavaa tietoa: "Uskallan sanoa, että 14 joukkuetta ei enää viivalla ole"

3:39
Mestiksen operatiivisella johtajalla Olli Arolla on ikävää kerrottavaa seurojen näkymistä.

Jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, miesten Mestiksessä, usean seuran toiminta on MTV Urheilun tietojen mukaan uhattuna.

Kaksi kuukautta keskeytyksissä olleen sarjan jatkosta päätetään ensi viikolla. Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro myöntää, että kaikki 14 joukkuetta eivät voi jatkaa pelaamista, vaikka kausi päätettäisiin pelata loppuun.

– Näin minä uskon, Aro vahvistaa.

– Viime kädessähän se (päätös) tulee seuroista, mutta näin uskon, että tilanne on tällä hetkellä.

Ensi viikolla Mestiksen hallitus tekee esityksen kauden jatkamisesta, minkä pohjalta Suomen jääkiekkoliiton liittohallitus päättää asiasta. Joillain seuroilla tilanne on kuitenkin niin paha, että ne eivät voi jatkaa toimintaansa, päättää hallitus mitä tahansa.

– Tällainen vaihtoehto siellä on pöydällä, että seurat saisivat itse tehdä päätöksen. Täytyy sanoa, ettemme ole tässä huviksemme huudelleet, että ollaan viikkojen päässä konkurssista, Aro tokaisee.

– Melkein uskallan sanoa, että jos sarja päästään aloittamaan, niin 14 joukkuetta meillä ei enää viivalla ole, hän lisää.

Ravintola ilman keittiötä

Aron mukaan Mestis-seurojen liiketoiminta on tällä hetkellä estetty täysin. Ilman yleisöä pelaaminen jättää vähän mahdollisuuksia löytää korvaavaa kassavirtaa.

Seurat ovat nyt pitkälti opetus- ja kulttuuriministeriöstä mahdollisesti saatavan tuen varassa.

– Se on vähän sama asia kuin että, millä myyt ravintoloissa, jos sinulla ei saa olla keittiö auki, Aro vertaa.

– Toki me olemme nyt keksineet jotain uusia juttuja, joilla saamme jotain markkinoilta, mutta kyllä se OKM:n tuki on keskeisin peruspilari seuraavalle kokouksella.

Juttua päivitetty klo 22.33: Lisätty sana "melkein" sitaatin alkuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja