Urheilulegenda kuoli jättiaaltoihin

1:16
Video: Portugalin Nazaréssa surffataan maailman suurimmilla aalloilla.

Brasilialainen surffaajalegenda Marcio Freire on kuollut 47-vuotiaana. Freire menehtyi torstaina oltuaan harjoittelemassa jättiaalloilla Portugalin Nazaréssa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Freire onnistuttiin avittamaan vesiskootterimiehistön voimin rannalle, mutta elvytysyritykset eivät tuottaneet tulosta.

Legenda suurella hymyllä

Freire oli yksi kolmesta brasilialaisesta surffaajapioneerista, jotka tulivat tunnetuiksi "Mad Dogseina" (suomeksi Hullut koirat) valloitettuaan Jaws-jättiaallot Havaijilla. Kolmikko esiintyi vuonna 2016 julkaistussa Mad Dogs -dokumentissa.

Monet Freiren tunteneet ovat kunnioittaneet hänen muistoaan sosiaalisessa mediassa.

– Hän surffasi päivät läpi suuri hymy kasvoillaan. Niin minä säilön hänet muistoissani. Legenda, suurilla aalloilla surffaava kollega Nic von Rupp kirjoitti.

– Menetimme tänään hienon miehen, erittäin hyvän ystävän ja legendaarisen surffaajan. Hän oli niin iloinen persoona, aina hymy huulillaan. Lepää rauhassa, ystäväni, urheiluvalokuvaaja Fred Pompermayer sanoitti.

Maailmanennätyspuitteet

Freire menehtyi Nazaréssa, jossa on maailman suurimpiin lukeutuvia aaltoja (video jutun ylälaidassa), joilla on tehty myös maailmanennätyksiä. Vuonna 2020 saksalainen Sebastian Steudtner teki voimassa olevan ME:n surffaamalla 26,21 metriä korkealla aallolla.

Nazaréssa on tapahtunut useita onnettomuuksia sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen Garett McNamara toi paikan 2010-luvun alussa jättiaaltosurffausyhteisön tietoisuuteen, mutta yksikään niistä ei ollut The Guardianin mukaan kuolettava ennen Freiren tragediaa.

Nazarén edustalla merenpohjassa on Euroopan suurin, viisi kilometriä syvä merenalainen kanjoni, joka edesauttaa isojen aaltojen muodostumista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja