Urheilukaunotar Minna Kauppi: En halua olla esillä vain ulkonäköni takia

Liika ulkonäköön keskittyminen ärsyttää suunnistaja Minna Kauppia. Kauneimmillaan ihminen on urheilijan mielestä onnellisena ja tasapainoisena.

Suunnistaja Minna Kauppi on näyttävä nainen. Urheilija myöntää, että kehut tuntuvat aina mukavalta, mutta jatkuva ulkonäköön keskittyminen saa hänet sitä vastoin hämmentymään.

– En haluaisi olla ulkonäön takia esillä, sillä se ei ole minulle tärkeää. Välillä huomio voi olla tosi rasittavaa, Kauppi kertoo.

Naisen mielestä laittautuminen on toki silloin tällöin kivaa, mutta mieluiten Kauppi on oma itsensä - oli sitten kyse ulkonäöstä tai käyttäytymisestä. Urheilijan mielestä on tärkeätä, että ihmiset uskaltavat näyttäytyä myös ilman meikkiä. Pääosin luonnollisessa lookissa viihtyvä urheilija on sitä mieltä, että erityisesti nuorille olisi hyvä painottaa luonnollisen kauneuden merkitystä.

– Meikkaamattomuus ei saa olla este, etteikö voisi lähteä vaikka kauppareissulle, Kauppi sanoo.

Urheilijan arkeen kuuluu 2-3 harjoituskertaa päivässä. Luonnollisuus on Kaupille siis myös käytännön sanelema juttu.

– Mielestäni on ihanaa, että iho saa hengittää ilman meikkiä. Kilpailuissakin esiinnyn aina meikittä, Kauppi kertoo.

Minna Kaupin tyyli on letkeä

Raikkaan luonnollisena viihtyvä Kauppi muistuttaa, että hän panostaa mielellään erityisesti hyviin kasvovoiteisiin. Juhlan hetkellä laittautuminen tuntuu myös mukavalta.

– Tyylini on tavallaan tyttömäinen ja klassinen, mutta tykkään piristää sitä jollakin jujulla, esimerkiksi värikkäillä kengillä. Liian hieno en kuitenkaan halua olla. Kesällä pidän esimerkiksi paljon mekkoja, mutta nekin ovat rennon letkeitä, Kauppi kuvailee tyyliään.

Suunnistajan mielestä ihmisten tulisi panostaa erityisesti sisäiseen kauneuteen.

– Onnellinen, hymyileväinen ja tasapainoinen ihminen on kaunis, Kauppi sanoo.

Teksti: Maarit Rasi

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja