Kova paljastus – Therese Johaug harkitsee välivuotta hiihdosta

7:15
Tulosruutu: Therese Johaug ja Aleksandr Bolshunov Tour de Skin voittoihin.

Therese Johaug lähtee jälleen kerran suurimpana suosikkina alkavaan hiihtokauteen. Johaug himoitsee kultaa Pekingin olympialaisista, sillä edelliset kisat jäivät väliin dopingtuomion takia. Samalla 33-vuotias hiihtotähti on alkanut ajatella myös elämää hiihdon ulkopuolella.

Lähes kaiken maastohiihdossa voittaneelta Johaugilta puuttuu vielä henkilökohtainen olympiakulta. Vancouverissa 2010 hän juhli Norjan joukkueessa viestikultaa. Sotshissa neljä vuotta myöhemmin kotiin tuomisina olivat 10 kilometrin perinteisen pronssi ja 30 kilometrin vapaan hopea.

Tulevana talvena Johaug himoitsee kultaa.

– Vielä puuttuva henkilökohtainen olympikulta motivoi minua. Olen osoittanut aiemmissa MM-kilpailuissa, että pystyn parhaimpaani, kun on tosi kyseessä ja toivon, että niin käy myös Pekingin olympialaisissa. Totta puhuen kulta Pekingistä on unelmani. Olympiakulta on suurinta, mitä voi voittaa, Johaug sanoo Norjan TV2:n haastattelussa.

Kuluvan kauden suunnitelmat ovat Johaugille kristallinkirkkaat, mutta tulevaisuudessa riittää pohdittavaa. Yhdeksän henkilökohtaista MM-kultaa voittanutta Johaugia houkuttelee mahdollisuus kilpailla MM-kotikisoissa Trondheimissa vuonna 2025. Johaug olisi tuolloin 36-vuotias.

– Olin onnekas, kun sain kokea MM-kisat Oslossa vuonna 2011. Maailmanmestaruuden voittaminen kotiyleisön edessä Kollenilla (Holmenkollen) on luultavasti yksi parhaista kokemuksistani, Johaug sanoo.

– Olisi upeaa, jos voisin kokea sen uudelleen. Mutta Trondheimin MM-kisoihin on pitkä aika. Saa nähdä.

Johaug myöntää, että perheen perustaminen on jo käynyt mielessä. Hän on aiemmin kertonut avoimesti toiveestaan saada lapsia puolisonsa Nils Jakob Hoffin kanssa.

– Alan olla iässä, jossa sitä alkaa laskea ja ajatella, että täytyisi aloittaa pian. Aika menee kuin siivillä, Johaug sanoi Se&Hör-lehden haastattelussa vuonna 2020.

TV2:lle Johaug sanoo perheen perustamisen olevan mielessä, kun hän miettii uransa jatkoa. Hän paljastaa pohtineensa myös sapattivuoden pitämistä ja paluuta laduille voidakeen kilpailla Trondhemissa lapsen saatuaan.

– Kyllä, olen ajatellut sitäkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja