Kilpakumppaneille mahdollisuus? Therese Johaugilta iso vihjaus olympiakaudesta

7:15
Therese Johaug hiihti Tour de Skin kokonaisvoittoon vastaansanomattomalla tavalla, kun hän osallistui kilpailuun edellisen kerran 2019–20. Palaa tunnelmiin tästä.

Norjan hiihtokuningatar Therese Johaug ei aio näillä näkymin kilpailla Tour de Skillä tulevalla olympiakaudella.

– En ole vielä päättänyt asiasta sataprosenttisesti, mutta haluan tehdä kaiken, jotta valmistaudun parhaalla tavalla olympialaisiin, Johaug sanoi VG:lle.

VG katsoi tämän kuulostavan siltä, ettei Johaug mielellään Tourille lähde. Norjalaishiihtäjän vastaus uteluun vain vahvisti viestiä.

– Kyllä, se kuvastaa luultavasti enemmän sitä, miten ajattelen tällä hetkellä. Ei kuitenkaan pidä koskaan sanoa ei koskaan. Siihen on paljon aikaa, ja on vaikea sanoa, millaisessa jamassa kroppa on kauden alkaessa, Johaug totesi.

Johaugin poisjäänti kuormittavalta Tour de Skiltä ja jääminen harjoittelemaan ei varsinaisesti yllättäisi. 33-vuotiaan norjalaisen upealta uralta uupuu vielä henkilökohtainen olympiavoitto, ja on selvää, että se on hänen ykköstavoitteensa tulevalle kaudelle.

Tour de Ski päättyy 4. tammikuuta 2022, ja vain kuukauden päästä siitä alkavat Pekingin talviolympialaiset.

Maailmancupin normaalimatkoja viime vuosina hallinnut Johaug jäi Norjan joukkueen kanssa sivuun edelliseltä Tour de Skiltä, mutta hän juhli kilpailun kokonaisvoittoa ylivoimaisesti edellisellä Tour-kerrallaan 2019–20. Johaugin poisjäänti Tourilta avaisi jälleen peliä enemmän kyseisessä suhteellisen arvostetussa kilpailussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja