Uransa lopettaneesta NBA-tähdestä täysin ällistyttävä fakta – muistaako edes kaikkia pelikavereitaan?

Komean NBA-uransa lopettanut Vince Carter, 43, ehti nähdä monta pelimiestä samaan aikaan parketilla.  

Vince Carter aloitti NBA:ssa vuonna 1998, kun hän liittyi Toronto Raptorsin riveihin. Urasta tulikin keskimääräistä pidempi: 22 vuotta.

Varsinkin yksi faktapoiminta konkretisoi, miten pitkään Carter ehti pelata. The Spun kertoi, että 37 prosenttia NBA:n historian kaikista pelaajista joko pelannut häntä vastaan tai samassa joukkueessa. NBA:ssa on pelannut 4 509 pelaajaa, ja Carterin kanssa samaan aikaan kentällä on ollut 1 672 pelaajaa.

Sarjaa on pelattu National Basketball Association -nimellä kaudesta 1949–50 lähtien.

Carter edusti urallaan Raptorsin ja Hawksin lisäksi New Jersey Netsiä, Orlando Magicia, Phoenix Sunsia, Dallas Mavericksia, Memphis Grizzliesiä, Sacramento Kingsiä.  

Atlanta Hawksin konkari kertoi jo aiemmin, että tämä kausi on hänelle viimeinen. Lupaus myös piti, vaikka koronaviruspandempia keskeytti kauden ennen aikojaan. Hawks kuului niihin kahdeksaan seuraan, jotka eivät päässeet jatkamaan kauttaan Orlandon lopputurnauksessa.

Carter oli voittamassa olympiakultaa Yhdysvaltojen joukkueessa 2000. Hänet valittiin kahdeksan kertaa NBA:n All Stars -otteluun. Carter pelasi vähintään 20 pisteen keskiarvolla 11 kautta.

Carter on yksi viidestä pelaajasta, jotka ovat yltäneet kovaan sarjaan urallaan: yli 25 000 pistettä, yli 5000 levypalloa, yli 4000 syöttöä ja yli 500 kolmen pisteen koria. Muut ovat Michael Jordan, Kobe Bryant, Paul Pierce ja LeBron James.

Lue myös:

    Uusimmat