Uransa lopettanut IFK Mariehamn-pelaaja julkaisi koskettavan kirjeen: "Olen saavuttanut kaiken sen, minkä olen ansainnutkin"

246 ottelua jalkapallon Veikkausliigassa pelannut Aleksei Kangaskolkka muisteli Twitterissä hiljattain päättynyttä peliuraansa. Uran päättyminen on pelaajan mukaan sekä haikeaa että vapauttavaa.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Veikkausliigan päätöskierrokselta.

30-vuotias Kangaskolkka julkaisi maanantaina Twitter-tilillään suomeksi ja ruotsiksi kirjeen, jossa hän käy läpi uraansa. Hän kirjoittaa lopettamisen tuovan sekä haikean että innostuneen olon. Entinen elämä eli peliura jää nyt taakse.

– Se elämä, jossa viikon ainoa tavoite on tehdä vielä yksi maali ja voittaa peli. Elämä, jossa tunteet, kuten tyytyväisyys, onnellisuus, pettymys ja viha ovat niin kuin Ying ja Yang. Toisin sanoen toista ei ole olemassa ilman toista, ne elävät symbioosissa. 

Kangaskolkka on kotoisin Viipurista. Hän debytoi Veikkausliigassa Mypan paidassa vuonna 2004 ollessaan vain 16-vuotias. Keskikenttäpeluri teki Veikkausliigassa 76 maalia.

Uran suurimpia saavutuksia ovat Suomen mestaruus MIFK:n paidassa 2016, Suomen Cupin voitto 2015 ja Veikkausliigan maalikuninkuus 2017. Ulkomailla Kangaskolkka edusti hollantilaisen Heraclesin lisäksi ruotsalaista Jönköpingsiä.

Hän kokee saavuttaneensa paljon.

– Olen saavuttanut kaiken sen, minkä olen ansainnutkin. Mestaruudet, maalikuninkuus, poikien- ja nuorten maaottelut, sopimus ulkomaille. Paljon jäi vielä saavuttamatta, mutta se on toinen tarina. 

Pelaajan mukaan lopettamispäätös on kypsynyt jo pitkään. Hän ei halua jossitella uraansa.

– Kun katsoo omaa uraa taaksepäin ei voi välttyä ajatukselta, että mitä jos olisi tehnyt asioita toisella tavalla tai valinnut toisen tien. Olisinko välttänyt loukkaantumisislta, juossut kovempaa ja enemmän - tehnyt enemmän maaleja?

– Tämä kaikki on kuitenkin täysin turhaa ja hedelmätöntä. Sillä viimeisen pillinvihellyksen jälkeen se kaikki on ohi. Tämä on ollut upea matka kulkea. 

Uuden uran liike-elämässä aloittava Kangaskolkka on innostunut siitä, että elämään mahtuu muutakin kuin jalkapalloa. 

– Ei tarvitse menettää yöunia epäonnistuneen rankkarin vuoksi. Kolottavia lihaksia ja sitä tunnetta, kun ei taivu nostamaan edes omaa poikaa syliin.

Kangaskolkalla oli IFK Mariehamnin kanssa vuoden 2019 loppuun asti kestävä sopimus, mutta hän haluaa päättää uransa tähän kauteen. Pelaaja kertoi päätöksestään IFK Mariehamnin nettisivuilla maanantaina.

Seuran kausi oli vaikea, sillä joukkue oli Veikkausliigan kymmenes. 

Lue myös:

    Uusimmat