Unohtuiko sauna tai valot päälle – voit etäsammuttaa ne autostasi

Uusi konseptisovellus tarjoaa autokuskeille uudenlaisia autosta käsin ohjattavia verkkopalveluja.

Asioiden internetiä (Internet of Things) hyödyntävä ratkaisu sisältää kolme elementtiä: auton tilailmoitukset, kuljettajan ajokäyttäytymisen seurannan sekä kodin automaation etäohjauksen.

Auton tilailmoitukset mahdollistavat tiettyjen auton kojelaudan tietojen tarkastelun mobiililaitteella missä tahansa, jolloin kuljettaja voi seurata esimerkiksi polttoaineen ja öljyn määrää matkan aikana visuaalisessa muodossa – myös auton ollessa pysäköitynä.

Vika autossa – ilmoitus puhelimessa

Sovellus mahdollistaa myös varoitusten ja hälytysten lähettämisen mobiililaitteeseen, jos järjestelmä havaitsee ongelmia moottorissa tai muissa auton osissa. Virheilmoituksen yhteydessä näytetään aiheeseen liittyvät tiedot sähköisestä autokäsikirjasta. Sovellus voidaan kytkeä myös tiepalveluun, jolloin auton rikkoutuessa tiedot tilanteesta, auton sijainnista ja korjausta vaativasta osasta voidaan välittää suoraan tiepalveluyhtiölle.

Jälleenmyyjät voivat sovelluksen kautta välittää ilmoituksia ja muistutuksia esimerkiksi määräaikaishuolloista. Sovellus näyttää yksittäisten jälleenmyyjien tarjouksia ja kustannusarvioita. Integrointi kalenterisovelluksiin mahdollistaa suorat huoltoajanvaraukset sovelluksen kautta.

Sovelluksen teknologian ansiosta kuljettaja voi myös seurata omaa ajokäyttäytymistään. Mukautuvan algoritmin ja ajon aikana keräämänsä datan avulla sovellus tarjoaa kuljettajalle neuvoja muun muassa paremmista ajotekniikoista, auton suorituskykyä tehostavista toimenpiteistä, ympäristöystävällisestä ajotavasta ja jopa vinkkejä siitä, miten auton käyttökuluja voi pienentää polttoaineen kulutusta ja suunnittelemattomia huoltoja vähentämällä.

Autosi ohjaa kotia

Konseptisovelluksen etäohjaustoiminnot mahdollistavat kodin verkkoon kytkettyjen laitteiden ohjauksen autosta käsin. Mobiilisovelluksen maantieteellisen paikannuksen avulla esimerkiksi kodin lämpötilan voi säätää automaattisesti vastaamaan auton lämpötilaa, kun auto lähestyy asuinkiinteistöä. Auton kojelaudan kautta voi myös säätää kodin keskuslämmitystä, puettavia älylaitteita, kodin valaistusta ja turvakameroita.

– MY SEAT -sovellus edustaa meille seuraavaa kehitysaskelta verkkoon kytkettyjen laitteiden ekosysteemissä, sanoo SEAT-johtaja Pablo Barrios.

– Sovellus mahdollistaa jatkuvan, yksilöidyn ja mielekkään vuorovaikutuksen asiakkaiden kanssa ja tarjoaa monenlaisia hyötyjä sekä SEATille että asiakkaillemme.

– Asioiden internetiä hyödyntävien konseptiratkaisujen testaaminen on välttämätöntä, jos sille halutaan synnyttää kannattavaa liiketoimintaa, kertoo Ari Torpo Accenturelta.

– Tässä projektissa olemme pystyneet kehittämään nopeasti toimialakohtaisen ratkaisun, joka osoittaa asioiden internetin mahdollisuudet verkkoon kytkettyjen ajoneuvojen ekosysteemissä. Yhteys verkkoon kytketyn kodin ekosysteemiin ja mobiililaitteisiin havainnollistaa, miltä digitaalinen tulevaisuus, jossa kaikki liittyy kaikkeen muutaman vuoden kuluttua, näyttää.

Lähde: Accenture

---

Esittelyssä kaikkien aikojen kutuauto!

Funk-yhtye Eternal Erectionin monikäyttöinen kutubussi 3:32

Lue myös:

    Uusimmat