Unohtuiko korkkiruuvi kotiin? Näillä vinkeillä sisältöön pääsee käsiksi!

Kesällä viihdytään usein piknikillä tai mökillä. Tällöin avataan mieluusti myös pari viinipulloa, mutta mikä neuvoksi jos korkkiruuvi on kadoksissa?

Korkkiruuvi on sellainen vempele, joka saattaa joskus unohtua kotiin tai välttämättä sitä ei ole edes muistanut kotiinsa hankkia.

Onneksi oman elämänsä MacGyver keksii keinot, vaikka korkkiruuvi olisikin kateissa.

Kenkä ja pyyhe

Kääri viinipullon pohja pyyhkeeseen tai aseta pullonpohja kenkään. Iske sitten tätä suojattua kohtaa pullosta jotain kovaa pintaa vasten. Pian pullossa kasvaa painetta ja korkki hivuttautuu osittain ulos. Irrota sitten korkki ja nauti viinistä ystävien seurassa.

Jos kyseessä on kuohuviinipullo, kannattaa pullon iskeminen kovaa pintaa vasten lopettaa ennen kuin korkki on kokonaan pihalla. Tässä tilanteessa kuohuviinin täytyy antaa levätä noin 10-15 minuuttia ennen kuin nappaa korkin kokonaan pois.

Linkkuveitsi

Aseta ohut veitsenterä syvälle korkkia. Älä kuitenkaan paina liikaa tai muuten korkki saattaa valua pullonkaulaan.

Käännä veistä edestakaisin ja nosta, jotta saat korkin pois pullosta.

Vaateripustin

Nappaa kaapista rautalangasta valmistettu vaateripustin. Käännä pihdeillä koukkuosa muutoin suoraksi, mutta tee päähän aivan pieni koukku. Työnnä vaateripustimen pää korkin vierustaa pitkin niin kauan, että tekemäsi pieni koukku on korkin alapuolella.

Käännä koukku sitten niin, että se tarttuu korkin pohjaan ja vedä korkki pois. Hanskat eivät välttämättä ole pahitteeksi tämän niksin aikana, sillä rautalanka saattaa satuttaa käsiäsi.

Työnnä

Yksi toimiva keino on myös työntää korkki pullon sisään.

Tämän niksin suorittamiseen tarvitset sellaisen välineen, joka on paksu, mutta ei aivan niin paksu kuin korkki itse. Esimerkiksi huulirasvapurkki tai paksu tussi toimivat hyvin tässä kyseisessä tehtävässä. Työnnä valitsemallasi välineellä korkki pullon sisään.

Avain

Työnnä avain korkin ja pullon reunan väliä pitkin korkin pohjaan. Ota avain pois ja huomaa, kuinka viinipullosta laskeutuu painetta ulos. Tämä paineen purkautuminen pakottaa korkin pikkuhiljaa valumaan alaspäin.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat