Unohda vanhat perinteet ja nauti! 5 stressivapaata vinkkiä täydelliseen jouluun

Joululomaan liittyy paljon stressaavia asioita, kuten toiveita ja odotuksia. Mitäpä jos tänä vuonna nauttisit lomastasi?

Joululoma pitää sisällään paljon erilaisia asioita. Se on aikaa, jolloin nautitaan hyvästä ruoasta, vietetään aikaa perheen parissa ja lauletaan joululauluja. Monelle se tarkoittaa näiden lisäksi myös stressiä ja ahdistusta. 

Mukava ja rento joululoma muuttuu helposti ahdistavaksi kokemukseksi, jos siihen ladataan liikaa odotuksia. Mitäpä jos tänä jouluna nauttisit ennen kaikkea läheistesi seurasta ja unohtaisit mielikuvat täydellisestä joulusta. Joulu on juuri niin täydellinen kuin mitä siitä itse teet!

Voit vapaasti tehdä, mitä haluat, tai vaihtoehtoisesti jättää tekemättä. Jos joulu ahdistaa, lue nämä stressivapaat vinkit vuoden parhaimpaan lomaasi. 

Unohda tekopirteys

Vaikka kuulisitkin hyvän joulun toivotuksia alati ympäriltäsi, se ei tarkoita sitä, että sinun tulisi olla iloinen koko joulun ajan. Vaikka joulu tarkoittaa paljon nautittavia asioita, kuten lomaa, ystäviä, perhettä ja ruokaa, kukaan ei voi olettaa, että pysyt iloisena monta päivää putkeen.

Joulu on vain yksi ajankohta vuodesta. Jos iloiset joulurallatukset eivät innosta, sulje radio. 

Priorisoi kutsut

Vaikka postilaatikkosi täyttyisikin erilaisista kutsuista pikkujouluihin ja joulunviettoihin, kaikkiin niihin ei ole pakko osallistua. Jos firman joulujuhlat aiheuttavat lisästressiä, jätä ne suosiolla välistä ja keskity niihin, joihin oikeasti haluat mennä.

Esimerkiksi rauhallinen hetki vanhan isoäidin luona voi olla paljon arvokkaampi kokemus kuin kiireiset tuttavavierailut.  

Lahjojen ei tarvitse olla täydellisiä

Lahjat ovat yksi joulun suurimmista stressinaiheuttajista. Tämä saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta ajatus on tärkeintä. Kaikkien joululahjojen ei tarvitse olla kalliita ja saajoilleen täydellisiä.

Tärkeintä on näyttää läheisillesi, että välität. Edullinen tai vähemmän harkittu joululahja ei varmasti pilaa kenenkään joulua tai riko välejä. Lahjojen on tarkoitus olla iloinen asia, joten älä ota niistä paineita.

Jos perinteet eivät tee iloiseksi, hylkää ne

Joulu on täynnä perinteitä, joita on noudatettu sukupolvista toiseen. Perinteet ovat upea asia, mutta nekään eivät ole pysyviä. Jos joulusauna ei tee sinua onnelliseksi, niin unohda se. Mieti, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä, ja luo niistä uusia jouluperinteitä.

Unohda uudenvuodenlupaukset

Kun joulu on ohi, moni ryhtyy stressaamaan uudenvuodenlupauksista. Vuoden vaihtumisen ei kuitenkaan tarvitse automaattisesti tarkoittaa suuria lupauksia ja kokonaisvaltaista elämänmuutosta. Nauti siis herkuista ja ilotulitteista, ja jätä murehtiminen myöhemmälle.

Lähde: TheMighty

Lue myös:

    Uusimmat