Unohda kuiva lohi – tällä yllättävällä keinolla kokkaat täydellisen mehukasta lohta!

Pannulla tai uunissa valmistettu lohi kuivahtaa helposti ylikypsäksi, kuivaksi palaseksi lautasella. Mehukkuudesta ei ole tietoakaan. Lue yllättävä niksi, miten lohesta saa mielettömän kosteaa ja herkullista!

Niksin salaisuus on sulkijanauhalla varustettu muovipussi. Pussin avulla lohesta kypsentyy juuri täydellisen medium-asteista. Lue ohje muovipussin avulla hauduttamiseen!

Näin haudutat lohen sulkupussin avulla:

1. Leikkaa lohi haluamasi kokoisiksi viipaleiksi, ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Älä leikkaa lohta liian suureksi viipaleeksi: sen täytyy mahtua sulkupussiin sisälle.

2. Sujauta lohi pussiin sisälle. Laita pussiin mukaan kaksi viipaletta tuoretta sitruunaa. Rullaa pussia siten, että sinne jää mahdollisimman vähän ilmaa sisälle. Sulje pussin suu.

3. Kiehuta vettä syvällä pannulla. Laita pussi veteen ja anna hautua kiehuvassa vedessä muutamia minuutteja. Nosta pussi vedestä ja tunnustele lohen päätyjä. Jos lohi alkaa murentua reunoista, kun tunnustelet sitä sormiesi välissä, lohi on luultavasti valmis. Jos pidät kypsemmästä lohesta, anna kiehua vielä muutama minuuttia.

Pussin pohjalle on tässä vaiheessa luultavasti kertynyt hieman nestettä. Neste ei ole vettä, vaan lohesta irronnutta rasvaa. Tämä on hyvä merkki, koska rasva tekee lohesta maistuvamman.

4. Lohi maistuu parhaalta medium-kypsyysasteessa. Sen sisällä saa ja kuuluukin olla pieni punainen viiva raa’aksi jäänyttä kalaa.

5. Avaa pussin suu ja pulauta lohi pussista suoraan tarjoilulautaselle. Nauti heti vaikka raikkaan salaatin ja kastikkeen kanssa!

Katso video!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat