Unista, Huuhkajat! Suomen EM-kenraali päättyi tappioon Virolle – Teemu Pukin paluu kentälle yksi harvoista valopilkuista

Viro otti 1–0-voiton Rauno Sappisen rangaistuspotkumaalilla Suomen viimeisessä maaottelussa ennen ensi viikolla alkavia EM-kisoja. Huuhkaijen esitystä leimasi ponnettomuus hyökkäyksissä.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva lähetti Viroa vastaan EM-kenraalin avauskokoonpanoon Jere Urosta, Tim Sparvia ja Teemu Pukkia lukuun ottamatta Huuhkajien ykkösmiehistön, mutta joukkueen pelaaminen oli saamatonta ja paikoin sekavaa.

Suomi ei saanut koko ottelussa kuin kaksi hyväksi maalipaikaksi laskettavaa tilannetta, mutta Joel Pohjanpalon jatko kropalla Pyry Soirin keskitykseen painui ohi maalin, ja Teemu Pukin syöttö Robert Taylorille ylivoimahyökkäyksessä katkaistiin ratkaisevalla hetkellä.

Nilkkavammastaan toipuneen Pukin paluu oli harvoja Suomen hyökkäyspeliä sähköistäviä asioita koko ottelussa ja koko EM-kisaurakan kannalta ratkaisevan tärkeää.

Viro antoi Suomelle pallonhallinnan, mutta onnistui luomaan muutaman vaarallisen vastaiskun kohti Lukas Hradeckyn maalia. Yksi niistä tuotti syötön rangaistusalueen sisälle, jossa Viron vaihtopelaaja Artur Pikk suojasi palloa Pyry Soirilta. Laitalinkin varomaton kurotus kaatoi Pikkin ja aiheutti rangaistuspotkun.

Hradecky aavisti oikealle, Rauno Sappinen ampui pilkun vasemaan alanurkkaan.

Kanerva oli valinnut peliryhmitykseksi viime aikoina suosimansa 5–3–2:n, josta ei poikettu edes takaiskumaalin jälkeen.

Suomi teki ottelussa kuusi vaihtoa, joten pelituntumaa haettiin Helsingissä laajalle rintamalle. Se loi Huuhkajien peliin hieman sekavan kuvan, eikä yhteistä juonta hyökkäyksiin tuntunut löytyvän kuin ajoittain.

Rangaistuspotkun aiheuttamisesta huolimatta Soirin voi laskea harvoiksi Suomen onnistujiksi, sillä hän haastoi laidallaan kiitettävästi. Toinen onnistuja oli vaihdosta kentälle kutsuttu toppari Daniel O’Shaughnessy, joka sai vasemman jalkansa hienosti vapaaksi avauspelaamisessaan.

O’Shaughnessy saatetaan tämän esityksen perusteella nähdä avauksessa Tanskaa vastaan EM-kisojen avausottelussa 12. kesäkuuta, sillä avauksessa pelannut Leo Väisänen ei ollut kotonaan vasemman topparin tontilla Paulus Arajuuren ja Joona Toivion rinnalla.

Suomen pelivire ennen EM-kisoja voi nähdä huolestuttavana, sillä ottelu on jo kuudes perättäinen ilman voittoa ja toinen putkeen ilman maalia. Edellisen kerran Huuhkajat on juhlinut voittoa viime marraskuussa, kun se kaatoi Bulgarian vieraissa 2-1.

– Tämä oli riman alle tämä suoritus. Pitää EM-kisoissa pystyä parempaan, koska muuten voi tulla äitiä ikävä, Lukas Hradecky kommentoi ottelua V Sportille.

– Huonoa kenraalia seuraa usein hyvä ensi-ilta. Toivotaan, että näin tälläkin kertaa, Hradecky sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat