Unelmakeksintö teinien vanhemmille? Uuden kuuloketeknologian avulla voit saada paremmin yhteyden lapseesi

Uusi kuuloketeknologia auttaa teinien vanhempia saamaan viestinsä perille. Nämä kuulokeuutuudet nimittäin laskevat äänenvoimakkuutta automaattisesti äänimerkin kuultuaan. 

Teini-ikäisten vanhemmat tietävät, kuinka turhauttavaa on yrittää saada kontaktia kuulokkeet päässä aikaansa viettävään nuoreen. Uusi kuuloketeknologia mahdollistaa kuitenkin pian sen, että nuoreen saa kontaktin muullakin tavoin kuin huutamalla.

Tämä teknologia mahdollistaa sen, että kuulokkeista kuuluvan musiikin volyymi laskee automaattisesti silloin, kun vanhempi kutsuu lastaan nimellä.

Pelastaa myös liikenneonnettomuuksilta? 

Uusi teknologia voi auttaa myös pyöräilijöitä havainnoimaan paremmin liikennettä. Kuulokkeet voi asentaa hiljentämään volyymia esimerkiksi auton torven tööttäyksen, koiran haukunnan tai pyörän kellon havainnoituaan.

Myös kuulokkeet korvilla liikkuvat jalankulkijat ovat vaaraksi muulle liikenteelle, erityisesti risteyksissä ja suojateillä. Musiikkiin tai älypuhelimeen keskittyvät henkilöt eivät havainnoi helposti muuta liikennettä, jolloin vaaratilanteiden riski kasvaa. Nämä uudet kuulokkeet voivatkin parantaa osaltaan liikenneturvallisuutta.

Esimerkiksi Irlanti on ottanut kovat keinot käyttöön parantaakseen liikenneturvallisuuttaan. Maa on ryhtynyt sakottamaan pyöräilijöitä, jotka käyttävät kuulokkeita pyörällä ajaessaan. Samanlaiset keinot on otettu käyttöön myös Kaliforniassa, jossa pyöräilijät saavat käyttää vain yhtä kuulokenappia tiellä liikkuessaan.

Nämä uudet kuulokkeet voivatkin pelastaa monen intohimoisen pyöräilijän musiikkielämyksen. 

Markkinoille vuoden sisällä 

Yksi suurimmista kuulokkeiden ja kaiuttimien valmistajista, yhtiö Harman, on ryhtynyt valmistamaan näitä ainutlaatuisia kuulokkeita.

Kuulokkeet on varustettu pienillä mikrofoneilla, jotka voidaan ohjelmoida älypuhelimen avulla havaitsemaan ääniä, jotka laukaisevat äänenvoimakkuutta säätävän mekanismin.

Kuulokkeiden prototyyppi on nyt testauksessa, ja se tulee markkinoille todennäköisesti vuoden sisällä. Ihan halpoja nämä kuulokkeet eivät ole, sillä niiden on arvioitu maksavan noin 200 dollarista, eli 180 eurosta ylöspäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja