Utrechtin ampuja yhä paossa – ulkoministeriö: uhrien joukossa ei tiedetä olevan suomalaisia

2:20
Utrechtin uhkataso nostettiin korkeimmaksi mahdolliseksi.

Useat loukkaantuivat tänään aamupäivällä ammuskelussa Hollannissa Utrechtissa. Epäilty on yhä paossa ja häntä etsitään. Viranomaisten mukaan uusien välikohtausten mahdollisuutta ei voida sulkea pois.

Uhrien joukossa ei tiedetä olevan suomalaisia. Ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrottiin STT:lle iltapäivällä, että 13 suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Utrechtiin. Kaikkiaan Hollannissa matkailee matkustusilmoitusten perusteella nyt noin 240 suomalaista.

Ulkoministeriö kehottaa Utrechtin tilanteesta kiinnostuneita seuraamaan Suomen Haagin-suurlähetystön some-tilejä.

Kaupunkilaisia kehotetaan pysymään sisätiloissa

Hollannissa Utrechtin viranomaiset kehottavat kaupunkilaisia pysyttelemään sisätiloissa. Viranomaisten mukaan aiemmin tapahtuneesta ampumisesta epäiltyä etsitään yhä eikä uusien välikohtausten mahdollisuutta voi sulkea pois.

Utrechtin alueen uhkataso on nostettu korkeimmaksi mahdolliseksi. Hollannin terrorisminvastaisen viranomaisen johtaja Pieter-Jaap Aalbersberg tviittasi, että uhkataso pysyy korkeimmalla viitostasolla ainakin iltakuuteen asti. Valvontaa on lisätty myös muun muassa lentokentillä ja muissa tärkeissä kohteissa.

Vaikka tekoa ei ole ainakaan vielä virallisesti nimitetty terrori-iskuksi, myös kaikki Utrechtin moskeijat on suljettu varotoimena. Utrechtin suurimman moskeijan edustaja kertoi Telegraaf-lehdelle, että moskeijojen sulkemisesta sovittiin poliisin kanssa.

Poliisi on kehottanut ihmisiä noudattamaan viranomaisten ohjeita sekä välttämään aluetta, jolla ampuminen tapahtui.

Poliisi ei ole vahvistanut tietoa kuolonuhrista

Tiedot aamupäiväisestä ampumisesta ovat olleet epäselviä. Poliisi sai hälytyksen kaupungin länsipuolelle hieman ennen yhtätoista aamupäivällä paikallista aikaa.

Poliisin tiedotteen mukaan ampuminen tapahtui raitiovaunussa tai sen ulkopuolella 24 Oktoberplein -nimisen pysäkin luona. Epäiltyjä ampujia on poliisin mukaan todennäköisesti yksi.

Paikallisen median mukaan yksi ihminen kuoli. Poliisin tiedotteessa puhutaan kuitenkin edelleen vain useista haavoittuneista.

Lisää aiheesta:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja