Ampuja avasi tulen raitiovaunussa: Useita loukkaantunut ja ainakin yksi menehtynyt ammuskelussa – terrorismin torjuntayksikkö piirittää rakennusta Utrechtissa

Useita ihmisiä on haavoittunut ja yksi menehtynyt ammuskelussa Utrechtissa Hollannissa. Iskun taustalla epäillään olevan terroristinen motiivi. Turvatoimia on tehostettu kouluissa, lentokentillä ja moskeijoissa.

Nos News -uutiskanavan mukaan terrorismin torjuntayksikkö on piirittänyt rakennuksen, jossa ampujan epäillään piileskelevän. Viranomaiset ovat nostaneet terrorismin uhkatasoa korkeimmaksi mahdolliseksi Utrechtissa.

Esimerkiksi lentokenttien valvontaa on lisätty ja kouluja on ohjeistettu sulkemaan ovensa. Myös moskeijoiden turvatoimia on lisätty.

Reutersin ja STT:n mukaan ammuskelu tapahtui raitiovaunussa kaupungin länsipuolella. Paikallinen media kertoo, että ainakin yhtä ihmistä olisi ammuttu myös ulkona kadulla.

Ammuskelussa on kuollut ainakin yksi ihminen, hollantilainen ANP-uutistoimisto kertoo. Muiden mahdollisten uhrien määrästä tai voinnista ei ole tietoa.

Ammukselun taustalla saattaa olla terrotistinen motiivi, poliisi arvioi. Poliisin mukaan epäilty ampuja pääsi pakenemaan ja häntä etsitään. Poliisi ei voi vielä sulkea pois mahdollisuutta, että ampumiseen liittyy useita ihmisiä, kertoo STT.

BBC:n mukaan ammuskelu tapahtui noin 10.45 paikallista aikaa eli 11.45 Suomen aikaa. Poliisi etsii ampujaa ja on eristänyt tapahtumapaikan.

Ainakin yksi on menehtynyt ammuskelussa Utrechtissa.

– Helikopterit avustavat etsinnöissä eikä pidätyksiä ole tehty, poliisin tiedottaja Joost Lanshage kertoi poliisin mukaan.

Hollannin hallitus kokoontuu kriisikokoukseen tapaukseen liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat